GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:35 AM CET, Feb 18, 2019

Javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava u oblasti poljoprivrede

User Rating:  / 0

 

EU4Business - Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja)

 
Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoliša te otvaranje novih tržišnih mogućnosti.

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima mogu biti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u pod-sektorima uzgoj voća, uzgoj povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica. U okviru ovog javnog poziva prihvatljive su prijave za projekte koji će se izvoditi na teritoriji BiH.

Ukupna sredstva za finansiranje podrške investicijama na poljoprivrednim gazdinstvima (primarna poljoprivredna proizvodnja) iznose do 1.750.000 KM. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97.000 KM do maksimalno 195.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 40% ukupnog iznosa predložene investicije (40% sufinansiranje podnosioca prijave i 60% sufinansiranje kroz mjeru podrške). Sufinansiranje mora biti novčano te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Informacije o načinu popunjavanja i dostave prijave se nalaze u Smjernicama za podnosioce prijava na javni poziv.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. mart 2019. godine do 17:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

 

Ukoliko imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Svi odgovori na pitanja koja mogu biti relevantni i za ostale podnosioce prijava, redovno će se objavljivati na web stranici UNDP-a: http://www.ba.undp.org i na stranici projekta http://eu4business.ba.

Projekat “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business” ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno orijentisanim sektorima (npr. prerada drveta, metal, tekstil, plastika ili informacione i komunikacione tehnologije), kao i u poljoprivredi, proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini (BiH). Projekat je četvorogodišnja inicijativa (2018. - 2022.), koju prvenstveno finansira Evropska unija (EU) u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II, a zajednički implementiraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO).

UNDP provodi projektne aktivnosti vezane za sektor poljoprivrede i prehrambenu industriju te ruralni razvoj.

  • Hits: 133

Božićne čestitke 2018.

User Rating:  / 1

Ova 2018. godina je protekla u znaku 560. Obljetnice od prvog pisanog spomena Žepča. Hvala Bogu bila je mirna i stabilna.

Ostat će upamćena po najviše izgrađenih ili obnovljenih infrastrukturnih i javnih objekata. Također i po realiziranju nekoliko Programa koji omogućuju razvoj, zapošljavanje i stvaranje boljih uvjeta života na području općine Žepče.

Ista zadaća nas očekuje i u narednoj godini. Neka nas radost Božića ojača optimizmom da izdržimo sve kušnje i teškoće.

Svim katolicima želim Čestit Božić i radosne božićne blagdane, a svima sretnu, mirnu i napredniju 2019. godinu.

Općinski Načelnik Mato Zovko

 

U ime Općinskog vijeća Žepče i u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke i lijepe želje svim Žepčankama i Žepčacima katoličke vjere povodom nastupajućeg Božića.

Neka vrijeme Božića bude vrijeme nade, mira i suživota, kako u našoj Općini tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„Život je lijep kad se živjeti zna, ne tražite previše imat će te sve“.

Sretan i ugodan Božić.

Koristim priliku da svim Žepčankama i Žepčacima poželim sretnu i uspješnu 2019. Novu godinu.

Predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović

 

Čestitkama se pridružuje zepceonline portal.

 

  • Hits: 321

Priopćenje za javnost o kvaliteti vode za piće

User Rating:  / 1

 

Od JP "Komunalno" d.o.o. Žepče smo dobili priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Već duži vremenski period u javnosti se pojavljuju netočne tvrdnje da voda iz gradskog vodovoda u Žepču nije ispravna za piće. Posljenji takav istup se desio 13.12.2018. god. kada su vodeći članovi SDP-a u Žepču, javno, putem društvenih mreža, iznijeli tvrdnju da je voda u gradskom vodovodu loša i vrlo često nije zdravstveno ispravna.

Obzirom da takve neistinite tvrdnje stvaraju nepovjerenje korisnika gradskog vodovoda, iste imaju za posljedicu stvaranje bespotrebnih troškova za kupnju vode u trgovinama te stvaranje nezadovoljstva korisnika uslugama našega poduzeća.

Zbog toga iznosimo činjenice koje govore o tome da je voda koju građanima isporučujemo potpuno ispravna i sugurna za piće:

1.       U JP „Komunalno“ Žepče postoji služba koja se svakodnevno bavi pitanjem kvalitete i kvantitete vode, prate se osnovni parametri (zamućenost, PH vrijednost, sadržaj klora), te se blagovremeno poduzimaju radnje na održavanju stalne kvalitete vode,

2.       Sukladno zakonu i pravilnicima redovito se provode sve mjere vezane za sanitarnu i higijensku zaštitu (Redoviti zdravstveni pregledi uposlenika koji rade na uslugama vodosnabdijevanja, sanitarni pregledi, redovita deratizacija, dezinfekcija i dezinsekcija prostorija i postrojenja),

3.       Voda iz gradskog vodovoda se redovito (i više puta nego je zakonom propisano) nosi na analizu u „Institut za zdravlje i sigurnost hrane“ Zenica, gdje se vrši provjera bakteriološke i fizikalno-kemijske ispravnosti vode. Uzorci vode se uzimaju na različitim lokacijama ali najviše u javnim ustanovama sa većim brojem korisnika (Osnovne i srednje škole, stambene zgrade). Rezultati tih analiza su javno objavljeni na službenoj web stranici poduzeća i svatko ih može pogledati.

Vrlo rijetko se desi da neki od uzoraka bude negativno ocijenjen, i to uglavnom zbog blage zamućenosti vode a nikada zbog prisustva bakterija u vodi.

Poznato je da se veći dio vode u gradskom vodovodu zahvata putem otvorenog vodozahvata „Ravna Rijeka“ a koji je podložan zamućenjima vode kod obilnijih padalina, ali uz kvalitetno praćenje, blagovreneno djelovanje i filter stanicu pitke vode, ista se dovede u stanje potpune ispravnosti za piće. U ekstremnim situacijama koje se dešavaju veoma rijetko i u kratkom vremenskom razdoblju, korisnike blagovremeno obavijestimo da voda nije za piće.

Do kratkotrajnih zamućenja vode može doći prilikom sanacije kvarova na vodovodnoj mreži, ali to je neminovnost koja prati ovu vrstu posla.

U 2018. godini nije bilo značajnijih prekida u isporuci vode (osim kraćih prekida kod popravke kvarova i radova na prioširenju vodovodne mreže), a imali smo samo jedan negativan nalaz analize vode zbog blagog zamućenja. Niti u jednom slučaju nije otkrivena bakteriološka neispravnost vode za piće.

Imajući u vidu sve naprijed izneseno, korisnicima gradskog vodovoda poručujemo da je voda koju isporučujemo zdrava i slobodno je mogu koristiti za piće. U slučaju da to ne bude tako, korisnici će biti o tome na vrijeme obavješteni putem sredstava javnog priopćavanja.

 

JP "Komunalno" d.o.o. Žepče

  • Hits: 334

Žepče: Jutros krenula biciklistička vožnja u znak sjećanja na sve poginule branitelje Žepča i Vukovara

User Rating:  / 1

Stanko Knežević, Srećko Širić i Boso Trogrlić danas su iz Žepča krenuli na biciklističku vožnju u znak sjećanja na sve poginule branitelje Žepča i Vukovara  pod nazivom „Žepčaki branitelji Vukovarskim braniteljima“.

Kao i protekle godine, ova aktivnost je upriličena u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO i Udruge „Bušići“ čiji su se članovi ovoga jutra okupili ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču kako bi zajedno odali počast poginulim braniteljima i ispratili svoje članove na put dug 180 kilometara.

Prema riječima organizatora cilj biciklističke vožnje je i simbolično povezivanje grada Žepča i Vukovara.

Prema planu aktivnosti  biciklisti će prenoćiti u Orašju. Dolazak je planiran za 17: 00 sati gdje će odati počasti poginulim braniteljima HVO Orašje.

Svoj put prema Vukovaru nastavljaju i sutra u 08: 00 sati kada je  planiran  polazak iz Orašja, a u

16: 00 sati dolazak u Vukovar i odavanje počasti na Spomen obilježju na Ovčari.

U nedjelju će biciklisti iz Žepča sudjelovati na obilježavanju Dana ponosa i sjećanja na žrtvu Vukovara '1991. koja se obilježava pod trajnim sloganom "Vukovar - mjesto posebnoga pijeteta" te će sudjelovati u Koloni sjećanja od Bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata.

Predstavnici Udruge nositelja ratnih odličja HVO danas su posjetili  i mjesno groblje u Novom Šeheru , gdje su položili  cvijeće i zapalili svijeće na grobu generala Ive Lozančića , ratnog zapovjednika 111xp brigade HVO, koji je 17.11.2007. godine poginuo u prometnoj nesreći.

 

 

 

  • Hits: 663

I ove godine Žepčaci kreću na put dug 180 kilometara i sudjeluju u biciklističkoj vožnji pod nazivom „Žepčaki branitelji Vukovarskim braniteljima“

User Rating:  / 1

U petak, 16.studenog 2018. godine u organizaciji Udruge nositelj ratnih odličja HVO i Udruge „Bušići“ otpočet će biciklistička vožnja u znak sjećanja na sve poginule branitelje Žepča i Vukovara a pod nazivom.

Ispraćaj sudionika ove biciklističke vožnje, koja će simbolično povezati grad Žepče i Vukovar, planirano je za 9 00 sati nakon odavanja počasti poginulim braniteljima na Središnjem spomen obilježju u Žepču.

Istoga dana, Udruga nositelja ratnih odličja HVO u 10 00 sati, na mjesnom groblju u Novom Šeheru , položit će cvijeće i zapaliti svijeće na grobu generala Ive Lozančića , ratnog zapovjednika 111xp brigade HVO, koji je 17.11.2007. godine poginuo u prometnoj nesreći.

"Ovim putem, pozivamo sve one koji žele da nam se pridruže, na ispraćaju Žepački biciklista za Vukovar ali i na zajedničku molitvu kojom ćemo odati počast generalu Lozančiću kao i svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a", poručili su iz Udruge nositelja ratnih odličja HVO .

Aktivnost biciklističke vožnje će se provesti po sljedećem protokolu.

petak, 16.11.2018. godine

08 : 45 sati odavanje počasti na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima HVO u Žepču
09 : 00 sati ispraćaj biciklista
17: 00 dolazak u Orašje i odavanje počasti poginulim braniteljima HVO Orašje

subota, 17.11. 2018. Godine

08: 00 sati polazak iz Orašja
16: 00 sati dolazak u Vukovar i odavanje počasti na Spomen obilježju na Ovčari

nedjelja, 18 .11.2017. godine

Sudjelovanje na obilježavanju Dan ponosa i sjećanja na žrtvu Vukovara '1991. koja se obilježava pod trajnim sloganom "Vukovar - mjesto posebnoga pijeteta" te sudjelovanje u Koloni sjećanja od Bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata

  • Hits: 457

Željko Komšić proglašen nepoželjnim i u Žepču

User Rating:  / 1

Nakon Širokog Brijega i drugih hercegovačkih i srednjobosanskih sredina, Željko Komšić proglašen je nepoželjnim i u općini Žepče.

Naime, na inicijativu Kluba Hrvata Općinskog vijeća Žepče, sa 15 glasova za na Općinskom vijeću usvojeno je da se Komšić proglašava nepoželjnim.

- Izborom Komšića na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH grubo je prekršena konstitutivnost, jednakopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda. Komšić nije bio hrvatski izbor, a bošnjačkim glasovima već je tri puta uzurpirao poziciju hrvatskog člana Predsjedništva - navodi se, između ostalog, u inicijativi.

 

  • Hits: 511

Subcategories

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2663 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7746 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled