GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 1:05 PM CEST, May 14, 2019

"Gromovnik" iz Novog Šehera sudjelovao na Državnoj smotri folklora

User Rating:  / 1

Kao jedini predstavnik iz Zeničko-dobojskog kantona, HKUD "Gromovnik" iz Novog Šehera nastupilo je u subotu, 11. svibnja, u Mostaru na Državnoj smotri izvornog folklora Hrvata u BiH.

Smotra je počela mimohodom Kulturno umjetničkih društava ulicama Mostara, a nakon toga u 18 sati uslijedili su njihovi nastupi u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača". Izvedbom svatovskih običaja Žepačko-maglajskog kraja sa završnim kolom "Maglajka" članovi Gromovnika su na dojmljiv način pokazali tradiciju hrvatskog naroda iz ovog dijela BiH.

Smotru folklora je otvorio Dragan Čović, predsjednik HNS-a, a nakon nastupa za sudionike ove manifestacije upriličen je i koncert poznate hrvatske klape Contra.

 

 

 

  • Hits: 248

OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA DANA HVO U ŽEPČU

User Rating:  / 0

OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA DANA HVO U ŽEPČU

U  08.04. 2019. Godine Žepču je  obilježena 27. obljetnica utemeljenja HVO Žepče. Proslava obljetnice, koja je organizirana od strane Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ, započela je svetom misom u 11:00 sati u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Žepču koju je predvodio vlč. Predrag Stojčević.

Nakon svete mise uslijedio je postroj zastava i mimohod gradom sudionika obilježavanja Dana HVO-a do Središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima, na kojem su brojna izaslanstva kao i članovi obitelji poginulih i umrlih, položili vijence i zapalili svijeće za svoje najmilije.

Svečani dio proslave nastavljen je u Gradskoj kavani, gdje je umirovljeni brigadir, član zapovjedništva 111.xp brigade Žepče i jedan od suradnika generala Ive Lozančića, Božidar Tomić, održao prigodni govor pred okupljenim mnoštvom prisjetivši se žrtve koju je hrvatski narod žepčakog kraja podnio za opstojnost na ovim područjima.

Nazočnima se kratko obratio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče Josip Trogrlić koji se svima od srca zahvalio što su nisu dopustili da sjećanje na domovinski rat izblijedi, te da žrtve koje su položile svoje živote za obranu svojih domova nikada ne budu zaboravljene.

Inače, današnja proslava Dana HVO u Žepču je ujedno i središnja manifestacija za Zeničko-dobojsku županiju, dok je centralna manifestacija HVO BiH obilježena u petak, 5. travnja, u Kiseljaku.

 

  • Hits: 1058

8. travnja u Žepču proslava 27. obljetnice HVO-a

User Rating:  / 1

Proslava  obilježavanja   27. obljetnice utemeljenja HVO   u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče  i ZDŽ,   bit će upriličena u ponedjeljak,  08.04.2019. godine, u Žepču.

Za proslavu je predviđen sljedeći protokol:

 08.04.2019. godine – ponedjeljak

11  00 sati –  sv. misa za poginule branitelje u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Žepču,

12 00 sati – Postroj zastava i mimohod gradom  sudionika obilježavanja Dana HVO

12 15  sati -  Polaganje vijenaca na  Središnjem spomen  obilježju poginulim  braniteljima u Žepču,

12 30 sati – Nastavak druženje sudionika proslave dana HVO –Gradska kavana  JU Dom kulture Žepče

Pozivamo obitelji poginulih pripadnika HVO , ratne vojne invalide,   pripadnike Hrvatskog vijeća obrane,  i sve Hrvate,   koji   Hrvatsko vijeće obrane doživljavaju kao svoju oružanu silu, da se pridruže obilježavanju  27. obljetnice utemeljenja  Hrvatskog vijeća obrane – poručuju organizatori.

 

  • Hits: 1133

Javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava u oblasti poljoprivrede

User Rating:  / 0

 

EU4Business - Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja)

 
Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoliša te otvaranje novih tržišnih mogućnosti.

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima mogu biti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u pod-sektorima uzgoj voća, uzgoj povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica. U okviru ovog javnog poziva prihvatljive su prijave za projekte koji će se izvoditi na teritoriji BiH.

Ukupna sredstva za finansiranje podrške investicijama na poljoprivrednim gazdinstvima (primarna poljoprivredna proizvodnja) iznose do 1.750.000 KM. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97.000 KM do maksimalno 195.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 40% ukupnog iznosa predložene investicije (40% sufinansiranje podnosioca prijave i 60% sufinansiranje kroz mjeru podrške). Sufinansiranje mora biti novčano te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Informacije o načinu popunjavanja i dostave prijave se nalaze u Smjernicama za podnosioce prijava na javni poziv.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. mart 2019. godine do 17:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

 

Ukoliko imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Svi odgovori na pitanja koja mogu biti relevantni i za ostale podnosioce prijava, redovno će se objavljivati na web stranici UNDP-a: http://www.ba.undp.org i na stranici projekta http://eu4business.ba.

Projekat “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business” ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno orijentisanim sektorima (npr. prerada drveta, metal, tekstil, plastika ili informacione i komunikacione tehnologije), kao i u poljoprivredi, proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini (BiH). Projekat je četvorogodišnja inicijativa (2018. - 2022.), koju prvenstveno finansira Evropska unija (EU) u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II, a zajednički implementiraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO).

UNDP provodi projektne aktivnosti vezane za sektor poljoprivrede i prehrambenu industriju te ruralni razvoj.

  • Hits: 1274

Božićne čestitke 2018.

User Rating:  / 1

Ova 2018. godina je protekla u znaku 560. Obljetnice od prvog pisanog spomena Žepča. Hvala Bogu bila je mirna i stabilna.

Ostat će upamćena po najviše izgrađenih ili obnovljenih infrastrukturnih i javnih objekata. Također i po realiziranju nekoliko Programa koji omogućuju razvoj, zapošljavanje i stvaranje boljih uvjeta života na području općine Žepče.

Ista zadaća nas očekuje i u narednoj godini. Neka nas radost Božića ojača optimizmom da izdržimo sve kušnje i teškoće.

Svim katolicima želim Čestit Božić i radosne božićne blagdane, a svima sretnu, mirnu i napredniju 2019. godinu.

Općinski Načelnik Mato Zovko

 

U ime Općinskog vijeća Žepče i u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke i lijepe želje svim Žepčankama i Žepčacima katoličke vjere povodom nastupajućeg Božića.

Neka vrijeme Božića bude vrijeme nade, mira i suživota, kako u našoj Općini tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„Život je lijep kad se živjeti zna, ne tražite previše imat će te sve“.

Sretan i ugodan Božić.

Koristim priliku da svim Žepčankama i Žepčacima poželim sretnu i uspješnu 2019. Novu godinu.

Predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović

 

Čestitkama se pridružuje zepceonline portal.

 

  • Hits: 1425

Priopćenje za javnost o kvaliteti vode za piće

User Rating:  / 1

 

Od JP "Komunalno" d.o.o. Žepče smo dobili priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Već duži vremenski period u javnosti se pojavljuju netočne tvrdnje da voda iz gradskog vodovoda u Žepču nije ispravna za piće. Posljenji takav istup se desio 13.12.2018. god. kada su vodeći članovi SDP-a u Žepču, javno, putem društvenih mreža, iznijeli tvrdnju da je voda u gradskom vodovodu loša i vrlo često nije zdravstveno ispravna.

Obzirom da takve neistinite tvrdnje stvaraju nepovjerenje korisnika gradskog vodovoda, iste imaju za posljedicu stvaranje bespotrebnih troškova za kupnju vode u trgovinama te stvaranje nezadovoljstva korisnika uslugama našega poduzeća.

Zbog toga iznosimo činjenice koje govore o tome da je voda koju građanima isporučujemo potpuno ispravna i sugurna za piće:

1.       U JP „Komunalno“ Žepče postoji služba koja se svakodnevno bavi pitanjem kvalitete i kvantitete vode, prate se osnovni parametri (zamućenost, PH vrijednost, sadržaj klora), te se blagovremeno poduzimaju radnje na održavanju stalne kvalitete vode,

2.       Sukladno zakonu i pravilnicima redovito se provode sve mjere vezane za sanitarnu i higijensku zaštitu (Redoviti zdravstveni pregledi uposlenika koji rade na uslugama vodosnabdijevanja, sanitarni pregledi, redovita deratizacija, dezinfekcija i dezinsekcija prostorija i postrojenja),

3.       Voda iz gradskog vodovoda se redovito (i više puta nego je zakonom propisano) nosi na analizu u „Institut za zdravlje i sigurnost hrane“ Zenica, gdje se vrši provjera bakteriološke i fizikalno-kemijske ispravnosti vode. Uzorci vode se uzimaju na različitim lokacijama ali najviše u javnim ustanovama sa većim brojem korisnika (Osnovne i srednje škole, stambene zgrade). Rezultati tih analiza su javno objavljeni na službenoj web stranici poduzeća i svatko ih može pogledati.

Vrlo rijetko se desi da neki od uzoraka bude negativno ocijenjen, i to uglavnom zbog blage zamućenosti vode a nikada zbog prisustva bakterija u vodi.

Poznato je da se veći dio vode u gradskom vodovodu zahvata putem otvorenog vodozahvata „Ravna Rijeka“ a koji je podložan zamućenjima vode kod obilnijih padalina, ali uz kvalitetno praćenje, blagovreneno djelovanje i filter stanicu pitke vode, ista se dovede u stanje potpune ispravnosti za piće. U ekstremnim situacijama koje se dešavaju veoma rijetko i u kratkom vremenskom razdoblju, korisnike blagovremeno obavijestimo da voda nije za piće.

Do kratkotrajnih zamućenja vode može doći prilikom sanacije kvarova na vodovodnoj mreži, ali to je neminovnost koja prati ovu vrstu posla.

U 2018. godini nije bilo značajnijih prekida u isporuci vode (osim kraćih prekida kod popravke kvarova i radova na prioširenju vodovodne mreže), a imali smo samo jedan negativan nalaz analize vode zbog blagog zamućenja. Niti u jednom slučaju nije otkrivena bakteriološka neispravnost vode za piće.

Imajući u vidu sve naprijed izneseno, korisnicima gradskog vodovoda poručujemo da je voda koju isporučujemo zdrava i slobodno je mogu koristiti za piće. U slučaju da to ne bude tako, korisnici će biti o tome na vrijeme obavješteni putem sredstava javnog priopćavanja.

 

JP "Komunalno" d.o.o. Žepče

  • Hits: 1453

Subcategories

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2890 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8172 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled