GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 8:41 AM CEST, May 24, 2017

U pripremi veliki projekt navodnjavanja poljoprivrenog zemljišta u općini Žepče

User Rating:  / 0

Dana 19.05.2017. godine Općinski načelnik Mato Zovko, u okviru pripreme  “Projekta razvoja navodnjavanja”, u svom uredu je primio predstavnike Svjetske banke gđu. Mirjanu Karahasanović, te gosp. Luis Samoiloff i gosp. Samvel S. Ghazaryan eksperte iz oblasti investicija u fizičku infrastrukturu sistema za navodnjavanje, njihovo upravljanje i održavanje.

Sastanku su nazočili i Alojz Dunđer, direktor Ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,  te viši stručni suradnik za poljoprivredu općine Žepče, Luca Dunđer.

Tijekom sastanka se, između ostalog,  razgovaralo o plodnim poljima na području općine Žepče, prisutnim granama poljoprivredne proizvodnje na istima te mogućnostima njihovog navodnjavanja u cilju poboljšanja i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje, na dobrobit poljoprivrednika. 

Nakon sastanka delegacija je obišla teren i sa zadovoljstvom se uvjerila da općina Žepče posjeduje značajne  potencijale za realizaciju  ovog projekta . 

 

 

  • Hits: 23

Prodajem zemljište

User Rating:  / 1

Prodajem nekretnine u Tatarbudžaku iza poduzeća Jelinak na udaljenosti od cca 300 m od magistralne ceste M17,  a koje se sastoje od zemljišta površine  2100 m2  na kojem je započeta izgradnja obiteljske kuće (urađeni temelji) i šume površine 1000 m2. Zemljište je pristupačno, osunčano, ima pogled na grad Žepče i osiguran pristupni put. Za započeti objekt posjedujem građevinsku dozvolu. Šuma je mješovita, bukva, grab, drača i sl.

Cijena je povoljna.

Zainteresirani za kupovinu mogu se javiti Dragici Karačić rođena Pranjić na mobitel broj: 00385 922 330 997 

  • Hits: 477

Produbljena suradnja između braniteljskih udruga HV i HVO

User Rating:  / 1

Izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO Zeničko dobojske županije,  koju su činili predstavnici općinskih podružnica iz Žepča i Usore,  posjetom Đakovu i  Udruzi veterana 122. Br. HV,  produbili si svoje prijateljstvo ,  koje je započelo  potpisivanjem protokola o suradnji krajem kolovoza 2016. godine .  Ovaj potpisani Protokol  koji je utemeljen na odlukama ,  izraz  je zajedničkog stremljenja   ovih udruga na očuvanju digniteta hrvatskih branitelja i Domovinskog rata  kao i očuvanju jedinstva hrvatskog naroda gdje god on živio. 

Članovi udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ su ovom prigodom položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježja poginulim braniteljima Đakova te odali počast  Generalu Agotiču u Gorjanima.

Tijekom posjete Đakovu, organiziran je prijem u prostorijama udruge 122. Br HV , prijem   u Nadbiskupiji i  đakovačkoj Katedrali sv. Petra, kripti Stossmayer, biskupijom podrumu uz degustaciju vina, posjeti braniteljskoj zadruzi EKO, posjeti Državnoj ergeli „Lipnica“ kao i zvanični prijem kod gradonačelnika grada Đakova  Zorana  Vinkovića.  

Ova prijateljska posjeta bila je i prigoda da se  razmijenjene pokloni  i suveniri u znak siječanja na ovaj događaj . Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ,   gradonačelniku  Đakova Zoranu Vinkoviću  a potom  domaćinima na čelu sa predsjednikom udruge Zvonimiru Bercu ,  poklonila je  po jednu šargiju , tradicionalni instrument Hrvata Žepačkog i Usorskog kraja kao i boce rakije sa logom udruge i postrojbi HVO-a  110 i 111xp brigade.

Ovom prigodom, ispred  Hrvatskog  viteškog reda templara,   jedini Hrvat templar s titulom priora OSMTJ  Željko  Mikulić,    dodijelio je priznanje  Udruzi nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ  za promicanje i očuvanje digniteta hrvatskog branitelja , domovinskog rata i Hrvatskog naroda na temeljima europske kršćanske baštine koje je preuzeo predsjednik udruge Dragan Janko   kao i priznanje 111xp brigadi Žepče,  za herojsku i nadljudsku obranu Žepča i žepačkog,  kraja te očuvanja hrvatskog naroda i kršćanstva na prostorima BiH,  koje je preuzeo načelnik stožera 111xp brigade Niko Jozinović.

 

 

 

 

 

 

  • Hits: 292

Potpisani ugovori s kandidtaima za projekt "Za zajednicu radi – za obitelj zaradi"

User Rating:  / 1

Danas je u dvorani  OV Žepče upriličeno potpisivanje Ugovora o djelu odabranih kandidata po Javnom pozivu dugoročno nezaposlenim osobama i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva "Za zajednicu radi-za obitelj zaradi", za učešće u aktivnostima programa podrške zapošljavanju kroz javne radove koje implementira Općina Žepče uz podršku projekta "Lokalni integrisani razvoj" u 2017. godini.

Na raspisani Javni poziv prijavilo se 59 osoba koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Žepču, od tog broja 31. osoba je zadovoljila kriterije uvjeta Javnog poziva i ostvarili najveći broj bodova te stekli uvjete za današnje potpisivanje.

Svi koji su potpisali  današnje ugovore i dalje ostaju na evidenciji neuposlenih osoba, s tim da kroz naredna četiri i pol  mjeseca  koliko traju radovi na  ugovorenim poslovima neće se prijavljivati na evidenciju. Po okončanju radova svi  sudionici projekta "Za zajednicu radi-za obitelj zaradi" dužni su nastaviti s redovitim obvezama javljanja i evidentiranja kod Biroa Žepče.

Za vrijeme trajanja  Ugovora potpisnici će za svoj rad primiti mjesečnu naknadu u  iznosu 425,04 KM. Svi  potpisnici Ugovora o djelu bit će od strane JP Komunalno Žepče raspoređeni na održavanju lokalnih putova   i putnih kanala u MZ koje su pretrpjele štetu od poplava i klizišta  u 2014. godini, čišćenju obala rijeka  u gradskom i prigradskom području, čišćenje i saniranje divljih deponija na području općine  Žepče, koje predstavljaju zdravstvenu opasnost za cjelokupno stanovništvo općine Žepče, ozelenjivanju , uređenje i čišćenje javnih površina koje se koriste  tijekom proljeća i ljeta za odmor i rekreaciju lokalnog stanovništva , i druge  poslove iz domene javnih radova.

Potpisnici su zahvalili Općini Žepče i donatoru na mogućnosti da na kratko svojim radom i angažmanom kroz ovaj projekt osiguraju sredstva za svoju obitelj. Zamolili su da u narednom periodu bude više ovakvih poziva koji će pomoći dugoročno nezaposlenim osobama i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva da poboljšaju  teško  financijsko stanje svoje obitelji.

U svom pozdravnom govoru korisnicima načelnik općine Žepče Mato Zovko je podsjetio nazočne da se trenutno u Žepču implementira 15 projekata i da je ovaj projekt samo jedan u nizu koji je financiran od strane UNDP-a. Ova organizacija je  kroz različite projekte doprinijela razvoju općine Žepče, i svaki dobro implementiran i odrađen  projekt na terenu  otvarao je vrata budućoj dobroj suradnji i novim projektima.  Načelnik je podsjetio i zahvalio UNDP-u za svu veliku pomoć koju je ova organizacija pružila našoj općini na saniranju infrastrukturnih objekata i šteta koje su nastale  tijekom poplava u 2014. godini. Pored predstavnika UNDP-a, današnjem potpisivanju su nazočili direktorica RAŽ Branka Janko, šefica Biroa u Žepču Verica Matijević, ravnatelji JU Centar za socijalni rad Žepče, Edin Šišić, JP Komunalno Žepče Mirko Šumić i Mustafa Dervišević  ispred Službe za financije i gospodarstvo u Općini Žepče.

 

 

  • Hits: 313

Otvorene novouređene prostorije Šahovskog kluba Žepče

User Rating:  / 1

Šahovski klub Žepče konačno je dobio svoje prostorije, koje su svečano otvorene u subotu 13.05.2017. godine. Simboličnim prvim šahovskim potezom, prostorije je otvorio općinski načelnik Mato Zovko.

Nove prostorije Šahovskog kluba Žepče otvorene su u zgradi Orlovik, iza policijske stanice Žepče. Prostorije će biti namijenjene isključivo ljubiteljima šaha, članovima kluba, gdje će usavršavati svoje vještine, te sudjelovati na takmičenjima i pronositi ime našeg grada.

Predsjednik Šahovskog kluba Ivica Penić istakao je zadovoljstvo zbog novih prostorija, te najavio da će Šahovski klub uskoro imati i svoju web stranicu, gdje će zaljubljenici ovog sporta uvijek moći potražiti sve informacije na jednom mjestu.

U nedjelju, 21.05.2017. godine, će se održati i 12. Memorijalni turnir Ante Markanović, koji se tradicionalno održava svake godine, u čast tragično preminulom najboljem šahisti s područja naše općine. Turnir će se održati u restoranu California.
U razgovoru za naš radio, Penić je kazao i da je ohrabren činjenicom da sve veći broj mlađih naraštaja pokazuje interes za ovaj sport, a štoviše, za njega su zainteresirane i djevojčice, što dosad i nije bilo toliko izraženo.

 

 

  • Hits: 486

U Vitezu održan izvještajni Sabor nositelja ratnih odličja HVO HR HB

User Rating:  / 0

U Hrvatskom domu u Vitezu je u petak 5. svibnja održan redoviti izvještajni Sabor Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a Federacije BiH.

Na sjednici je sudjelovalo i 12 izaslanika iz ZDK odnosno 7 iz Žepča. Rezultat izvještajnog Sabora bio je usvajanje financijskog izvješća i izvješća o radu Udruge kao i odluke o izmjenama i dopunama Statuta Udruge. Također su donesene smjernice o budućem djelovanju Udruge koje se odnose na okončanje i realizaciju započetih aktivnosti, provođenje aktivnosti na baštinjenju značajnih datuma iz domovinskog rata te odluka da aktivnosti Udruge budu usmjerene na rad i djelovanje u ka donošenju zakonskih akata vezanih za braniteljsku populaciju.

 

{jcomments off}

  • Hits: 474

Subcategories

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:415 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:4831 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled