GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 11:09 AM CEST, Jul 16, 2018

CROMONT d.o.o. - Natječaj za radno mjesto TEHNIČKI DIREKTOR

User Rating:  / 3

Cromont d.o.o. je preduzeće sa sjedištem na adresi Orahovica 102, Žepče, BiH i bavi se izradom posuda pod pritiskom, izmjenjivača toplote, filtera, rezervoara i drugih proizvoda od nehrđajućih čelika, namjenjenih prvenstveno prehrambenoj i kemijskoj industriji. Preduzeće je izvozno orjentirano, sa usmjerenjem na italijansko, njemačko i švicarsko tržište, te tendencijom širenja na ostale zemlje Europske Unije.

Tražimo djelatnika za obavljanje poslova na radnom mjestu Tehnički direktor.

Djelatnik na radnom mjestu Tehnički direktor će biti zadužen za obavljanje sljedećih poslova:

                    organizaciju proizvodnje,

                    izradu ponuda,

                    nabavku repromaterijala,

                    razradu tehničke dokumentacije za proizvodnju,

                    vođenje evidencija i izradu izvještaja u vezi proizvodnje,

                    kao i druge poslove u okvirima ovlasti Tehničkog direktora i po nalogu Direktora preduzeća.

Zahtjevana školska sprema:

·         VSS, inženjer strojarstva (dipomirani inženjer, prvostupnik ili magistar struke) ili

·         SSS, IV stepen stručne spreme (strojarski tehničar), sa iskustvom u vođenju proizvodnje.

Radno iskustvo u vezi gore pobrojanih poslova, u proizvodnoj firmi iz metalskog sektora, je poželjno.

Poželjno je da kandidat za ovo radno mjesto posjeduju sljedeće osobine i kvalifikacije:

·         Sklonost radu sa ljudima, timskom radu i organizaciji rada u proizvodnji,

·         Dobro poznavanje pravila i primjene standarda u vezi tehničkog crtanja u strojarstvu.

·         Odlično poznavanje rada na računalima, uključujući neku od aplikacija namjenjenu tehničkom crtanju, te aplikacije Microsoft Office-a (Word i Excel).

·         Dobro poznavanje bar jednog od jezika iz grupe: engleski, njemački ili italijanski

·         Poznavanje rukovanja mjernim alatom (kao što su mjerne trake, pomična mjerila, bravarski uglomjeri, bravarske libele i slično),

·         Osiguranja kvaliteta u skladu sa sustavom ISO 9001:2008 / 2015, te DIN EN ISO 3834-2.

Početak rada:

                    odmah po dovršetku selekcijske procedure i odabiru najpovoljnijeg kandidata.

Vrsta ugovora o radu:

                    stalni radni odnos uz probni rad po zakonskim odrednicama

Pogodnosti:

                    izuzetno stimulativna osobna primanja,

                    službeni automobil

                    službeni telefon

                    osiguran topli obrok.

 Način prijave:

                    Molimo Vas da nam, uz kratko popratno pismo  pošaljete svoj CV na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili

                    u formi pisma, na adresu: Cromont d.o.o. Orahovica 102, 72230 Žepče, sa naznakom „Prijava za radno mjesto: Tehnički direktor“ ili

                    kao fax na broj telefona 032/888-401, sa cover stranicom sa natpisom „Prijava za radno mjesto: Tehnički direktor“ ili

                    kontaktirajte nas na broj telefona 032/888-400 i 063/386-237

Natječaj ostaje otvoren: do popune radnog mjesta.

Kandidatima koji ne uđu u užu selekciju neće o tome biti poslana obavijest, ali će (ukoliko ispunjavaju zahtjeve navedene u oglasu) njihovi podaci biti uvršteni u našu bazu potencijalnih posloprimaca. Ukoliko ne želite biti dodani u našu bazu potencijalnih posloprimaca, molimo Vas da to naznačite u popratnom pismu uz prijavu na oglas.

Za sve eventualno potrebne dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate na telefone:

                    032/888-400, ili

                    063/386-237,

svaki radni dan od 8:00 do 12:00 i od 13:00 do 16:00 sati.

  • Hits: 504

UNRO HVO ZDŽ - „ Dodatno upošljavanje branitelja kroz pčelarstvo“

User Rating:  / 1

Udruga  nositelja ratnih odličja HVO Zeničko-dobojskog županije  uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori,  i Varešu  nastavila je realizaciju projektnih aktivnosti koje imaju za cilj dodatno upošljavanje članova udruge. U proteklih nekoliko godina udruga je radila u području voćarstva  te je kroz te aktivnosti uspješno uspostavila 37 voćnjaka na prostoru Zeničko dobojske županije a na kojima je posađeno preko 1800 sadnica voća  jabuke i šljive.

               Ove godine Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ svoje djelovanje  je preusmjerila u područje pčelarstva  te provela projektnu aktivnost pod nazivom: „Dodatno upošljavanje branitelja kroz pčelarstvo „.  Osnovna zadaća ove projektne aktivnosti je usmjeren na poticaj i potporu onima članovima udruge koji su iskazali svoj interes za   područje pčelarstva, prvenstveno kao stjecanje    novih znanja a nakon toga i oblik dodatne  zarade za sebe i svoju obitelj .  Kroz ovu projektnu aktivnost Udruga je   za 7 članova osigurala i  dodijelila  po dvije košnice sa nastavcima, hranilicama, ramovima  sa satnim osnovama, poklopnim daskama    i rojevima   pčela te dio neophodne opreme za početnike.  Ukupno je dodijeljeno 14  „Košnica LR“  sa rojevima pčela, 7 odijela sa kapama, rukavice te 7 puhalica  protiv varoe. Prije same dodjele sredstava članovi udruge su potpisali ugovor sa udrugom o realizaciji planiranih aktivnosti kao i obvezama koje proističu iz ugovora.  Dodatni značaj ovoj projektnoj aktivnosti je to  što su se sredstva za realizaciju projekta  nabavljena  od razvojačenog branitelja te na taj način dodatno potaknuli i one koji se profesionalno bave pčelarstvom ako i početnike u ovom području.

             Projektna aktivnost je realizirana uz pomoć  sredstva Ministarstva za braniteljska pitanja ZDŽ  kao i sredstvima koja su prikupljena kroz članarinu članova udruge.

 U narednom periodu udruga će napraviti popis  članova udruge koji su zainteresirani za ovo područje tip radnog udruživanja .  Sve ove aktivnosti su usmjerene za stvaranje preduvjeta za utemeljenje braniteljske zadruge,  koja bi trebala povezati sve zainteresirane branitelje u stvaranju novih vrijednosti.

  • Hits: 187

Bajramske čestitke

User Rating:  / 1

Sutra je veliki Muslimanski blagdan Ramazanski Bajram.

Povodom toga svim Muslimankama i Muslimanima upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj blagdan i ostale bajramske dane provedete u radosti i miru.

Također, ozračje radosti i mira prenesite na svoje susjede i sve sugrađane.

OPĆINSKI NAČELNIK MATO ZOVKO                                                                                                                                

 

Vjernicima i vjernicama Islamske vjere upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Bajrama. Sa željom da budemo pravedniji, milostiviji i tolerantniji jedni prema drugima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.
PREDSJEDNIK OV ŽEPČE MUHAMED JUSUFOVIĆ

 

Zepceonline tim se pridružuje čestitkama.

  • Hits: 127

UNRO HVO ZDŽ - Posjeta prijateljskoj udruzi veterana 122. Br. HV Đakovo

User Rating:  / 1


Dana 11.06.2018. godine izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ  predvođeno sa predsjednikom Draganom Jankom,  sudjelovalo je na proslavi obljetnice utemeljenja Udruge veterana 122. brigade Hrvatske vojske . Program obilježavanja 11 godišnjice utemeljenja udruge je otpočelo sa  polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, a nakon toga je otvorena  prigodna izložba fotografija te održana komemoracija u Spomen-sobi .
 
Tijekom programa obilježavanja ove proslave  prezentirani su rezultati rada Udruge veterana 122. Brigade HV za protekli 10 godina.Ovom posjetom nastavljena je suradnja ovih udruga koje su 25. Kolovoza  2016. godine potpisale Povelju prijateljstva. Ovim Poveljom  udruge su izrazile spremnost i  zajedničko zalaganje      na očuvanju  digniteta hrvatskih branitelja  i domovinskog rata, očuvanja jedinstva hrvatskog naroda ma gdje on živio ,  te ostvarivanje planova i ciljeva  određenih Statutima ovih Udruga.
 
Proslava Udruge veterana 122. Br. HV je održana pod visokom pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović

  • Hits: 137

SMŠ Žepče: Održan praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare, naši učenici u potpunosti konkurentni na tržištu rada ugostiteljske struke

User Rating:  / 1

U SMŠ Žepče u školskom restoranu i kuhinji, 5.i 6.lipnja 2018.godine, održan je praktični dio završnog ispita (praktikum) za kuhare i konobare (po HNPiP) SMŠ "Žepče".
Kuhari su pripremali predjelo, glavno jelo, flambirano jelo, desert i salatu, a konobari su pripremali koktele, te posluživali hranu i piće. Njihovi mentori, Ivica Marić, Jela Lukes, Ivana Dropulja i Bojan Antolović, pratili su i ocjenjivali rad učenika.

„Svi naši učenici nakon završenog maturalnog ispita osigurali su sebi radna mjesta jer su zanimanja konobar i kuhar u ovom trenutku najtraženija zanimanja na tržištu rada. Naša škola nudi vrhunsku praktičnu nastavu, koja se izvodi po EU VET programu (diplome su priznate u Europskoj uniji), pa su naši učenici u potpunosti konkurentni na tržištu rada ugostiteljske struke“, poručili su iz ove obrazovne ustanove u Žepču.

 

 

 

 

  • Hits: 171

U svečanoj dvorani Jukić u Žepču u petak 1. Lipnja s početkom u 20,00 sati upriličena je promocija knjige autora Željka Garmaza „Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba“

User Rating:  / 0

U svečanoj dvorani Jukić u Žepču  u petak 1. lipnja s početkom u 20,00 sati upriličena je promocija knjige autora Željka Garmaza „Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba“. Knjiga je  iz tiska izašla prije desetak dana, a  prema želji autora svoje prvo predstavljanje doživjela je, upravo, u rodnom gradu fra Vjeke Ćurića, u Žepču.

Radi se o prvom cjelovitom biografsko publicističkom djelu o životu fra Vjeke Ćurića, misionara iz Lupoglava koji ubijen u Ruandi 31. siječnja 1998. godine. O knjizi su govorili njen autor Željko Garmaz i fra Ivica Perić, misionar iz Ruande te moderator Brane Vrbić.

Ova knjiga je prvo cjelovito biografsko-publicističko djelo na hrvatskom jeziku koje govori o fra Vjekinu životu, ali i povijesti i zbivanjima u Ruandi gdje se u 1990-im zbio jedan od najstrašnijih genocida u XX. stoljeću. Knjiga je napisana kao svojevrsni mozaik fra Vjekina života čije slagalice kroz svoja sjećanja, intimne ispovijedi i razmišljanja iznose brojni fra Vjekini prijatelji, obitelj, franjevačka subraća, hrvatski misionari u Africi, ali i ljudi kojima je fra Vjeko osobno spasio život tijekom pokolja u Ruandi.

Fra Ivica Perić, rodom iz Čubrena kod Kiseljaka, koji je u Afriku stigao 1990. (Ugandu) a od 2003. djeluje u Kiwumu, je naglasio da se i danas u Hrvatskoj i BiH premalo zna o fra Vjeki. Više o njemu znaju u Kanadi, Engleskoj, Francuskoj….

Bivši novinar BBC-a u vrijeme genocida u Ruandi i The Washington Post-a David Belton napisao je iznimno čitanu knjigu na engleskom jeziku i potpisao scenarij za film snimljen o fra Vjeki. Zbog svega toga je iznimno važno pojavljivanje ove knjige na hrvatskom jeziku. Fra Ivica je govorio o svom prijateljstvu s fra Vjekom koje seže u 1981. godinu; o zajedničkim akcijama i pomoći unesrećenim tijekom genocida i potom tijekom osvete pobjednika u ruandskom krvoproliću; o fra Vjeki kako ga je on doživio i vidio. Fra Vjeko je osoba koja je spasila desetke tisuća, a vjerojatno i preko 130.000 života govore podaci i procjene. Osvrnuo se i na to kako danas živi Ruanda i Kiwumu te je predstavio srednju obrtničku i tehničku školu te vrtić u tom mjestu koji se nalaze u sklopu Centra otac Vjeko.

Moderator predstavljanja je podsjetio i na dio knjige koje pokazuje kako je Nebo i ovaj put interveniralo i molilo ljude da se obrate, da se izbjegne strašni genocid u Ruandi. 1981. dogodila su se Gospina ukazanja u Kibehu u Ruandi. Proročanstvo Djevice Marije o genocidu 1994. godine jedno je od glavnih razloga zašto je Katolička crkva usmjerila veću pozornost na ukazanja u Kibehu. U studenome 2001. godine službeno su priznata ukazanja Djevice Marije viđena očima triju vidjelica: Alphonsine Mumureke, Anathalie Mukamazimpaka i Marie-Claire Mukangango.

Željko Garmaz je u kratkim crtama podsjetio na povijest Ruande, osobito odnose dva naroda Tutsija i Hutua te na događaje kada je u tri mjeseca 1994. godine na najsvirepiji način ubijeno oko milijun Tutsija i umjerenih Hutua. Spomenuo je potom i osvetu Tutsija koja je uslijedila u godinama nakon što je ovaj narod preuzeo vlast ponovno u Ruandi. Autor je istaknuo da je od jednog medenog mjeseca u Africi 2007. godine Providnost počela pisati jednu sasvim drugu priču. On i njegova supruga Maja upoznali su djelo fra Vjeke Ćurića i postali su veliki podupiratelji izgradnje Centra otac Vjeko i širenju istine o grandioznom djelu franjevca iz Osove kraj Žepča. U svojoj knjizi želio je prikazati fra Vjeku iz prve ruke od dječačkih dana, do kraja njegova ovozemnog životnog puta 31. siječnja 1998. u glavnom ruandskom gradu Kigaliju. Puno je tu zanimljivih svjedočanstava koje su u knjizi ispričali don Danko Litrić (misionar od 1981. godine u Ruandi), don Sebastijan Marković (uz kraće prekide od 1984. do 2015.), kao i fra Ivica Perić, brojna i vrijedna pisma sačuvana u pismohrani fra Vjekina dragog prijatelja Ante Prgometa…

Na pitanje postoje li možda negdje spremljeni ili skriveni zapisi o događajima u Ruandi koje je napisao fra Vjeko, fra Ivica je kazao da on nikada od fra Vjeke nije čuo da je pravio bilješke o tim zbivanjima.

U osvrtima na ovu knjigu čitamo: „Sjajan nam je, veličanstven životopis napisao Željko Garmaz, priču o čovjeku koji je bio Čovjek, svetac i prije kanonizacije, borac za pravdu na mjestima s kojih su pravdu na mahove prognali“, napisala je osječka književnica Ivana Šojat.

„Knjiga koja je pred nama, najvažnija je dosad ispričana priča na našem jeziku o genocidu u Ruandi i čudesnom petnaestogodišnjem djelovanju u toj zemlji našeg misionara ondje... čista hagiografska priča suvremenog doba“, napisat će u svom predgovoru književnik i književni kritičar Željko Ivanković.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Josip Tirić, nastavnik Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić. Okupljeni posjetitelji su mogli vidjeti i portret fra Vjeke Ćurića (koji je na naslovnici knjige - rad poznatog australskog slikara hrvatskih korijena Charlesa Billicha) koji će biti darovan Spomen sobi fra Vjeke u župi Osova. Pokrovitelj ovog događaja je bila Vinarija Povratak iz Žepča.

 

 

  • Hits: 233

Subcategories

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:1826 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:6272 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled