GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:26 AM CEST, Aug 14, 2017

Željezno Polje pobjednik turnira Mjesnih Zajenica 2017.

User Rating:  / 0

Još jedna nogometna priča završena u Žepču. Sinoćnjim finalnim  utakmicama na poligonu  osnovne škole završen turnir mjesnih zajednica za ovu 2017 godinu. Pobjednik turnira je ekipa Željeznog Polja.

Odigrane su utakmice za treće i prvo , odnosno drugo mjesto. Pobjednika kao i trećeplasiranu ekipu odlučili su penali. 

U utakmici za treće mjesto borile su se ekipe Selišta i Begovog Hana u kojoj su precizniji u izvođenju penala bili momci Selišta i svojoj ekipi osigurali treće mjesto. Nakon izvođenja penala Selište : Begov Han rezultat je bio 9:8.

U neizvjesnoj borbi do samoga kraja pobjednika turnira odlučio je susret ekipa Ljubne i Željeznog Polja. Nakon nerješenog rezultata pristupilo se izvođenju penala gdje su želju za pobjedom pokazale obje ekipe, ali sigurnost i preciznost bila je na strani ekipe Željeznog Polja, koja je rezultatom 4:3 osigurala titulu pobjednika.

Veliki broj posjetitelja ispratio je finalna uzbuđenja ali i sve utakmice turnira. Uz zdušno, fer i sportsko navijanje pratili su su svoje ekipe.

Fer i sportsko ponašanje kao i proteklih godina odlikovalo je sve ekipe koje su sudjelovale ove godine na turniru.

Pored pobjedničkog  pehara i zlatnih medalja za pobjednika turnira, u Željezno Polje otišle su i nagrade za najboljeg igrača i vratara, Armina Tutnjića i Emira Čolića.

Titula najboljeg  strijelca turnira pripala je Kristijanu Jukiću iz ekipe Ljubne koji je dvanaest puta loptu pospremio u protivničku mrežu.

Za Fair play ekipu turnira proglašena je ekipa MZ  Donja Ozimica.

 

 

  • Hits: 50

U Osovi započele Gospoinske Zornice

User Rating:  / 3

Približava se blagdan Velike Gospe, patron župe Osova.

Krenule su osovske zornice, jutarnje mise koje su jedinstvena priprava za blagdan Velike Gospe.Ovaj jedinstven način priprave za blagdan Velike Gospe je dugogodišnja tradicija i svake godine okuplja veliki broj vjernika.

U ranim jutarnjim satima, u sam osvit dana veliki broj hodočasnika sa svih strana se sliva prema osovskoj crkvi.Najveći broj ih dolazi pješice te uz molitvu obilaze crkvu u Osovi.Kako se približava dan Velike Gospe tako i broj hodočasnika raste iz dana u dan, a na sam blagdan svetoj misi nazoči nekoliko tisuća vjernika.

Iz Župe Osova pozivaju sve vjernike da se pridruže pripravi za blagdan velike Gospe, kao hodočasnici ili zajedničkom molitvom u obiteljskom domu.

 

  • Hits: 179

ČLANOVI UNRO HVO IZ ŽEPČA, USORE I VAREŠA SUDJELOVALA NA „PEKIJADI“ U OČEVJU KOD VAREŠA

User Rating:  / 0

Dana 29.07.2017. godine članovi Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ  sudjelovali su na „Pekijadi „ u Očevju kod Vareša.  Petnaest članova udruge iz Vareša, Usore i Žepča učestvovali su  u takmičarskom dijelu manifestacije u kojoj su sudjelovale 32 ekipa sa prostora Bosne i Hercegovine, Hrvatske , Srbije i Slovenije.

         Sudionici nadmetanja su imali zadaću  pripreme jela ispod peke koja su ocjenjivana od strane  žirija  koji su činili  kuhari iz udruženja kuhara Bosne i Hercegovine.        Pripravljena peka  članova UNRO HVO ZDŽ nije zauzela najviše mjesto u takmičarskom dijelu ali je zadovoljila ukuse članova udruge.

     Peka   je nekada bila korištena svakodnevno i kojih je na stotine izlazilo iz brojnih kovačija, majdana kako ih zove staro stanovništvo Oćevije. Oćevija je udaljena oko 17 kilometara od Vareša i ima 70-ak stanovnika. Prije rata u tom mjestu, u dolini rječice Oćevice, živjelo je oko pet stotina ljudi.
      Sudjelovanjem u ovoj manifestaciji udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ,  željela je  dati potporu lokalnoj  zajednici  u razvijanju ovog oblika turizma  ali  ujedno i potporu povratnicima , mještanima Očevja  koji ulažu izuzetno velike napore da ova manifestacija uspije .

 

  • Hits: 398

ZAVRŠEN TENISKI TURNIR U GALOVCU

User Rating:  / 1

Ahmed Cvrčak osvojio prvo mjesto

          Protekli vikend na Sportsko-rekreacijskom centru „Oaza mira“ Galovac odigran je III. Teniski turnir za rekreativce. Brojni zaljubljenici ovog sporta su, u protekla četiri dana, uživali igrajući tenis ali i družeći se na prelijepim sportskim terenima u Galovcu kod Novog Šehera.

          U finalnom meču, koji je odigran sinoć  (ponedjeljak, 31. 07. 2017.) sastali su se Marin Miličević iz Čustog Brda (Žepče) i Ahmed Cvrčak iz Domislice (Maglaj). Nakon potpuno izjednačenog rezultata u prva dva seta, više znanja i spretnosti je ipak pokazao Ahmed Cvrčak dobivši treći set sa 6:4 i osvojivši III. Teniski turnir za rekreativce u Galovcu.

          Treće mjesto je pripalo Jasminu Šahinoviću iz Maglaja, a od 4 do 6 mjesta su se plasirali Dražen Jozić i Ivan Spajić iz Žepča te Slaven Perković iz Ponijeva kod N. Šehera.

           Cijela organizacija turnira je protekla u vrlo lijepom i domaćinskom ozračju a organizator turnira, Planinarsko ekološko i sportsko rekreacijsko društvo „Oaza mira“ Maglaj je, uz diplome, pobjednicima osigurao i prikladne novčane nagrade te pehar za pobjednika.

            Svakako, svoju zahvlanost za pomoć u organizaciji turnira organizator upućuje svim igračima, brojnim posjetiteljima a posebne zahvale upućuje svim maglajsko-žepačkim portalima i radio postajama/stanicama koji su medijski podržali ovaj turnir te i na taj način pomogli u promociji tenisa na našim prostorima.

 

 

                                                                                                                             Marinko Kelavić, prof.

  • Hits: 267

Blagoslovljen spomenik poginulim pripadnicima HVO-a Selišta

User Rating:  / 1

       Dana 27.07.2017. godine   blagoslovljen je  spomenik  poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane  sa područja mjesne zajednice  Selište na općini Žepče .     Nakon uvodnih rijeci dobrodošlice i intoniranja himne,  spomenik su otkrili članovi obitelji poginulih branitelja  Tona Šimićić  i Ilija Zvoko . Spomenik na kojem je uklesano šest imena branitelja iz Selišta  blagoslovio je  i opijelo izmolio za duše pokojni,    vlč. Predrag Stojičević , župnik župe Svetog  Ante padovanskog. Vijence i svijeće na spomenik su položili izaslanstvo mjesne zajednice Selište  zajedno sa Udrugom nositelja ratnih odličja HVO  i udrugom Bušić  predvođeno sa Stankom Kneževićem, izaslanstvo OO HDZ BiH Žepče koje je predvodio ministar  Josip Martić i izaslanstvo ŽO HDZ BiH ZDŽ  u čijem su sastavu bili zastupnici u Skupštini ZDŽ Iva Tadić i Damir Jukić te ministar financija ZDŽ Andrej Kajić.

        U svom govoru,  predsjednik mjesne zajednice Selište gospodin Stanko Knežević,  se zahvalio svima koji su pomogli izgradnji ovog spomenika , na kojem dominira križ, simbol vjere i mučeništva a  koji će svojom simbolikom , buduće generacije  podsjećati na jedno teško vrijeme  naše povijesti  i herojstvo ljudi  koji su dali svoje živote  za obranu prostora na kojem naši preci stoljećima žive. U svojim završni riječima je istaknuo,  da ovo spomen obilježje  treba da bude opomena na jedno  teško  vremena  ali  isto  tako sve zamolio ,  da svi  u svom životu treba da nastoje    da sa svojim susjedima  i drugim narodima uvijek grade  mir ,  te da nam se nikada više ne ponove devedesete.

       Nakon zvaničnog dijela otvaranja  Spomen obilježja,    organiziran je prigodni domjenak za sve goste i mještane mjesne zajednice Selište.

 

  • Hits: 760

HKUD „Naši korijeni“ Bistrica pripremaju dva druženja uz izvornu pjesmu i bogat kulturno umjetnički program

User Rating:  / 1

HKUD „Naši korijeni“ Bistrica u danima koji su pred nama pripremaju brojne sadržaje za sve Žepčanke i Žepčake, ali i goste sa strane.

Već u petak, 28.07.2017. godine, na redu je tradicionalno Bistričko prelo uz nastup brojnih poznatih izvođača. Tako će sve goste na platou ispred župne crkve u Bistrici zabavljati: Braća Pejinovići, Braća Geljići, Plehanski odjeci , Braća Kapular te Kiki i Matej.

Osim dobre pjesme i neizostavnog kola svi posjetitelji će moći uživati i u ukusnom zalogaju, pečenom biku kojeg su i ove godine osigurali „Bistrički zetovi“.

Tu je naravno i tradicionalna 12. Smotra hrvatskog folklora koja će se održati u nedjelju, 30.07.2017. s početkom u 17,00 sati, na kojoj će nastupiti:
HKUD „Naši korijeni“ Bistrica
IFG „Guča Gora“
KUD „Sitan tanac“ Šujica
KUD „Nijemci“ Općina Jankovci“
HKUD „Brotnjo“ Čitluk
HKUD „Nadioci“ Vitez
HKUD „Višići“ Čapljina
KUD „Ledina“ Gašinci
HKUD „Lepenica“
HKUD „Hutovo“ Neum

Smotra će krenuti defileom od Osnovne škole Žepče u 17,00 sati do platoa Doma kulture gdje će se svi KUD-ovi predstaviti sa jednom točkom, nakon čega će se vratiti do poligona OŠ gdje je predviđen bogat zabavni program.

Pokrovitelji:
Općinski načelnik, predsjednik Federacije BiH, OO HDZ BiH Žepče, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu  i sport ZDK.


Svi ste pozvani i dobrodošli – poručuju iz HKUD „Naši korijeni“ Bistrica

  • Hits: 305

Subcategories

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:715 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:5075 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled