GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:49 AM CEST, May 3, 2018

Unatoč temperaturnim minusima općina Žepče fukncionira bez većih problema

User Rating:  / 1
PoorBest 

Snijeg i niske tempereture koje su zahvatile BiH i velik dio Europe donijeli su brojne probleme širom regije. Srbija je zametena snijegom koji u nekim područjima doseže visinu od 2 metra, u Hrvatskoj je snijeg zabilježen i na otocima, dok dodatne probleme pravi bura s niskim temperaturama, tako da je primjerice u Splitu oko 2000 stanova bez pitke vode jer se vodovodna mreža u pojedinim djelovima zaledila.

S problemima se suočava i stanovništvo BiH, gdje je primjerice u Zenici jučer zbog kvara na gradskom grijanju, točnije kotlu br. 2 bila obustavljena isporuka toplotne energije tako da su stanovnici Zenice noć proveli bez grijanja, a u jednom trenutku bili su ostali čak i bez električne energije. Iz Arcelor Mitalla Zenica kažu da su danas otklonili kvar i da kreću s isporukom toplotne energije.

Za razliku od naših susjeda, isporuka toplotne energije u Žepču odvija se bez problema, potvrdio nam je direktor JP „Komunalno“ Žepče Mirko Šumić.

Gostujući u programu Radio Žepča, g-din Šumić je kazao da kotlovnica unatoč svojoj starosti radi punim kapacitetom. Količne uglja su dostatne i radnici na grijanju rade užurbanim tempom kako bi na vrijeme isporučili toplotnu energiju do krajnjih korisnika. Također, na području općine Žepče je uredno vodosnadbijevanje, nisu zabilježeni kvarovi na vodovodnoj mreži tako da krajnji korisnici mogu biti relativno mirni. Zabilježene su manje poteškoće s odvozom smeća, naime, zbog niskih temperatura dolazi do problema s kamionima koji ne mogu doći do svih domaćinstava iz kojih se odvozi komunalni otpad, stoga iz JP „Komunalno“ Žepče apeliraju na građane da taj otpad adekvatno odlože dok se ne steknu uvjeti da se isti odveze.

Iz Autobusnog i Željezničkog kolodvora su nam potvrdili da sve linije voze po ustaljenom redosljedu, te da nema kašnjenja u prometu.

Epidemija gripe je za sada zaobišla našu općinu, tvrde iz Doma zdravlja, te kažu kako su imali relativno miran vikend jer nije bilo prijavljenih slučajeva lomova ili padova uzrokovanih ledom.

Službenik Općine Žepče, zadužen za zimsko održavanje cesta Jozo Dunđer, potvrdio nam je da su svi putni pravci u općini prohodni. Na poslovima zimskog održavanja angažirano je 10 poduzeća, a u pojedinim mjesnim zajednicama angažirani su mještani na održavanju lokalnih puteva. Za zimsko održavanje cesta Općina Žepče je izdvojila oko 130 000 KM, a dužina puteva koji se održavaju je otprilike 113 kilometara.

Također, opskrba električnom energijom je za sada uredna na području cijele općine Žepče.

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:1661 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:6068 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled