GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:49 AM CEST, May 3, 2018

U Žepču održan sastanak na temu Start-up dan „KRENI“ i uručena oprema mjesnim zajednicama

User Rating:  / 1
PoorBest 

U sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH“ koji se provodi u općini Žepče uz podršku UNDP-a, danas je u dvorani  OV u  Žepču održan sastanak  na temu Start-up dan „KRENI“.

Sastanku su nazočili predstavnici UNDP-a, Majda Ganibegović i Dejan Danilović, članovi Partnerske Networks fondacije, predstavnici Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče, mjesnih zajednica , gospodarstvenici, predstavnici obrazovnih institucija i nevladinih organizacija, kao i  ostali građani zainteresirani za realizaciju vlastitih ideja.

Start-up dan je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 milijuna KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). 

„Sudionici ovog projekta će,  imati priliku u Zenici već 13. travnja, predstaviti svoje društveno odgovorne ideje iz različitih oblasti kako bi pomogli svojoj zajednici“, istaknuo je u svom obraćanju načelnik Mato Zovko , uz želju da iz Žepča bude predloženo što više ideja koje će biti odabrane .

„Uz pomoć stručnjaka koji potiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrirani u njihovim zajednicama“, naglasila je Majda Ganibegović  voditeljica projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH.

Projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ ima za cilj da potakne veći angažman građana u općinskom odlučivanju, pružanju kvalitete usluga, te provedbi lokalnih razvojnih inicijativa, čiji rezultat bi se ogledao kroz proaktivne, opremljene i uzajamno povezane mjesne zajednice koje će doprinositi odgovornom ponašanju i djelovanju lokalnih samouprava prema građanima i boljem pružanju usluga.

Na području Žepča nalazi se 48 mjesnih zajednica od kojih je šest  uključeno u projekt UNDP-a. To su mjesne zajednice; Ciglana, Zenički put, Orahovica, Gornja Ozimica, Bistrica i Vinište. Predstavnicima ovih mjesnih zajednica  od strane UNDP-a je danas  uručena vrijedna računarska oprema, tableti, projektori s platnom i dr., oprema koja će poboljšati rad mjesnih ureda na terenu. 

Projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je zajednička inicijativa vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP. U projektu na nivou BiH sudjeluje 125 mjesnih zajednica i 23 jedinice lokalne samouprave i predviđeno je da traje do sredine 2019. godine.

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:1661 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:6068 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled