GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

Vinarija Povratak tržištu predstavila pet vina simboličnog zajedničkog imena ZEMLJA

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

Sinoć je u organizaciji Vinarije Povratak u restoranu Californija na Brankovićima  upriličena  službenu prezentaciju   prvih pet komercijalnih vina Vinarije Povratak. Prezentirana vina su plod petogodišnjeg truda i zalaganja  ove tvrtke na čelu s vlasnikom Vinkom Zovkom, a rezultat su prošlogodišnje berbe u žepačkim vinogradima.

Na tržište će ovih dana biti plasirano 10 000 boca koje su već rasprodane u narudžbi. Posjetitelji su sinoć  imali prigodu kušati pet žepačkih vina: Cabernet Franc, Palavu, Muller Thurgau, Merlot i Pinot Sivi, žepačka vina s novim etiketama koji nose zajednički simbolični naziv ZEMLJA. Ovom iznimno važnom događaju za razvoj vinogradarstva i vinsku kulturu nazočilo je tristotinjak zvanica. Dočekujući goste ispred restorana, vlasnik Vinarije Povratak nije krio radost i zadovoljstvo. Nakon tople dobrodošlice u restoranu je uz večeru, kušanje vina i svirku tamburaškog sastava  Stare tambure nastavljeno ugodno druženje. Obraćajući se gostima na početku večeri Vinko Zovko je prije svega zahvalio svima a posebice novim vinogradarima kojih je svake godine sve više. „Iznimno sam ponosan jer danas se obistinjuje ono što sam najavio prije četiri godine“.

Svjetski poznata Somelijerka iz Zagreba Jelena Šimić valentić koja je dan prije održala edukativnu prezentaciju kušanja i serviranja vina za veliki broj djelatnika i vlasnika ugostiteljskih objekata, sinoć je na početku večeri održala kratku vinsku školu za sve nazočne. „Ovo je povijesni trenutak ne samo za vaš kraj nego i za cijelu regiju, ne znam jeste li uopće svjesni važnosti ovog događaja, vi ovdje večeras sudjelujete u povijesnom događaju u razvoju vinogradarstva“,  kazala je Jelena Šimić Valentić. Žepačka vina prošla su sva stručna testiranja i od danas su u prodaji, a o njihovoj kvaliteti više nam je kazala ova ugledna somelijerka.

Imamo zemlju koja nam je dana da obrađujući je, trudom i zalaganjem uživamo u njenim plodovima. Vremenom i razvojem  vinogradarstva  u našem kraju, steći ćemo znanje,  educirati se i upoznati vina. Vino je spoj prirode i čovjeka. Svakim gutljajem možete osjetiti godine, napor, želju i trud  vinara da stvore najbolje žepačko vino.

 

 

 

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8535 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled