GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 8:38 AM CEST, Sep 14, 2018

Potpisani ugovori s kandidtaima za projekt "Za zajednicu radi – za obitelj zaradi"

User Rating:  / 1
PoorBest 

Danas je u dvorani  OV Žepče upriličeno potpisivanje Ugovora o djelu odabranih kandidata po Javnom pozivu dugoročno nezaposlenim osobama i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva "Za zajednicu radi-za obitelj zaradi", za učešće u aktivnostima programa podrške zapošljavanju kroz javne radove koje implementira Općina Žepče uz podršku projekta "Lokalni integrisani razvoj" u 2017. godini.

Na raspisani Javni poziv prijavilo se 59 osoba koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Žepču, od tog broja 31. osoba je zadovoljila kriterije uvjeta Javnog poziva i ostvarili najveći broj bodova te stekli uvjete za današnje potpisivanje.

Svi koji su potpisali  današnje ugovore i dalje ostaju na evidenciji neuposlenih osoba, s tim da kroz naredna četiri i pol  mjeseca  koliko traju radovi na  ugovorenim poslovima neće se prijavljivati na evidenciju. Po okončanju radova svi  sudionici projekta "Za zajednicu radi-za obitelj zaradi" dužni su nastaviti s redovitim obvezama javljanja i evidentiranja kod Biroa Žepče.

Za vrijeme trajanja  Ugovora potpisnici će za svoj rad primiti mjesečnu naknadu u  iznosu 425,04 KM. Svi  potpisnici Ugovora o djelu bit će od strane JP Komunalno Žepče raspoređeni na održavanju lokalnih putova   i putnih kanala u MZ koje su pretrpjele štetu od poplava i klizišta  u 2014. godini, čišćenju obala rijeka  u gradskom i prigradskom području, čišćenje i saniranje divljih deponija na području općine  Žepče, koje predstavljaju zdravstvenu opasnost za cjelokupno stanovništvo općine Žepče, ozelenjivanju , uređenje i čišćenje javnih površina koje se koriste  tijekom proljeća i ljeta za odmor i rekreaciju lokalnog stanovništva , i druge  poslove iz domene javnih radova.

Potpisnici su zahvalili Općini Žepče i donatoru na mogućnosti da na kratko svojim radom i angažmanom kroz ovaj projekt osiguraju sredstva za svoju obitelj. Zamolili su da u narednom periodu bude više ovakvih poziva koji će pomoći dugoročno nezaposlenim osobama i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva da poboljšaju  teško  financijsko stanje svoje obitelji.

U svom pozdravnom govoru korisnicima načelnik općine Žepče Mato Zovko je podsjetio nazočne da se trenutno u Žepču implementira 15 projekata i da je ovaj projekt samo jedan u nizu koji je financiran od strane UNDP-a. Ova organizacija je  kroz različite projekte doprinijela razvoju općine Žepče, i svaki dobro implementiran i odrađen  projekt na terenu  otvarao je vrata budućoj dobroj suradnji i novim projektima.  Načelnik je podsjetio i zahvalio UNDP-u za svu veliku pomoć koju je ova organizacija pružila našoj općini na saniranju infrastrukturnih objekata i šteta koje su nastale  tijekom poplava u 2014. godini. Pored predstavnika UNDP-a, današnjem potpisivanju su nazočili direktorica RAŽ Branka Janko, šefica Biroa u Žepču Verica Matijević, ravnatelji JU Centar za socijalni rad Žepče, Edin Šišić, JP Komunalno Žepče Mirko Šumić i Mustafa Dervišević  ispred Službe za financije i gospodarstvo u Općini Žepče.

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2006 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:6518 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled