GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 1:05 PM CEST, May 14, 2019

Obilježena 25. obljetnica bojne Andrija Tadić

User Rating:  / 0
PoorBest 

Dana, 25.6.2017. u Osovi je obilježena 25. obljetnica utemeljenja   prve  profesionalne postrojbe Hrvatskog vijeća obrane na prostorima Žepča, bojne Andrija Tadić,  koja je bila su sastavu prve gardijske brigade „ Anto Bruno Bušić“.

 Obljetnica je započela svetom misom u 11,00 sati koju je predvodio osovski župnik fra Antun Perković. Po završetku svete mise započeo je svečani dio  programa, intoniranjem himne“ Lijepa naša“ i mutom šutnje. Nakon blagoslova , položeni su vijenci od strane mnogobrojnih predstavnika udruga i izaslanstava.

 Okupljenim se prvi obratio zapovjednik bojne Anto Bruno Bušić, brigadir Stanko Knežević, koji je istaknuo ulogu i značaj pomenute bojne u Domovinskom ratu i obrani Žepča.

 Pored velikog broja vjernika, i predstavnik vjerskog, vojnog i političkog života, obljetnici je nazočio predsjednik Udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Miljenko Kolobarić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda. Kolobarić je pozdravio obitelji poginulih, sve stradale pripadnike bojne Andrija Tadić i između ostalog je rekao da je u pripremi jedinstaveni zakon o pravima branitelja Republike Hrvatske u kojem su prepoznati i pripadnici Hrvatskog vijeća obrane. Na samom kraju svim prisutnima se obratio i čestitao obljetnicu Perica Jukić ratni ministar Hrvatskog vijća obrane.

Po završetku svečanog dijela, uprililčen je prigodni domjenak i druženje ispred škole u Lupoglavu.

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2890 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8172 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled