GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:35 AM CET, Feb 18, 2019

Blagoslovljen spomenik palim braniteljima HVO-a u Lug Brankovićima

User Rating:  / 2
PoorBest 

U subotu, 24. lipnja, s početkom u 10,00 sati u  mjesnoj  zajednici i župi  Lug Brankovići upriličena je svečanost  blagoslova spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a.

Ideja za izgradnjom spomen obilježja potekla je od mladih ove mjesne zajednice koji su željeli izgradnjom spomen obilježja u središtu župe i same mjesne zajednice, vječno i vidno obilježiti životni put, lik i djelo svih poginulih branitelja pripadnika HVO-a čija je žrtva omogućila da danas žive u svojim domovima, na svojim ognjištima, naglasila je voditeljica programa Tanja Slišković, zahvalivši se svima koji su pomogli oko ove aktivnosti.

Načelnik stožera , Niko Jozinović , u svom obraćanju, podsjetio je na  događaje od prije 24 godine, kada su na blagdan sv.  Ivana Krstitelja otpočela borbena djelovanja na širem području Žepča od strane Armije BiH. On je naglasio da je i tada,  u teškim danima punim neizvjesnosti  pokazana  hrabrost,  jedinstvo, snaga i ponos što je rezultiralo opstojnosti na svom ognjištu.

Jedan od utemeljitelja HVO-a Žepče Perica Jukić se također obratio nazočnima i zahvalio se  mladima mjesne  zajednice koji su osmislili ovu inicijativu, izgradnje spomen obilježja,  i sproveli je u djelo, koje će u budućnosti biti zajednička briga  i obveza danas, ali, i budućim generacijama koje dolaze.

Presijecanjem vrpce spomenik su otkrili Anto Bakula i Ilija Budim, nakon čega su zapaljene svijeće i položeno cvijeće od strane predstavnika federalne, kantonalne i općinske vlasti, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te obitelji poginulih branitelja i mještana Lug Brankovića.

Spomenik je blagoslovio i izmolio opijelo za duše pokojnika don Mile Vidić.

Comments  

 
-2 #3 VOJNE MIROVINEp.pejić 2017-07-11 18:09
Tko plaća vaše vojne mirovine,HVO "branitelji" ???
Quote
 
 
-2 #2 Ante Paradžikp.pejić 2017-07-10 18:07
"neZNA SE" tko je naredio smaknuće Ante Paradžika???!
Počivaj u miru,istinski domoljube!!!
Quote
 
 
-3 #1 Blaž Kraljevićp.pejić 2017-07-10 11:19
"nezna se" tko stoji iza smaknuća HOS-ovaca Blaža Kraljevića i još njih sedmorice?!!!
Počivali u miru!!!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2664 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7748 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled