GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 3:06 PM CET, Dec 17, 2018

                          

Blagoslovljen spomenik poginulim pripadnicima HVO-a Selišta

User Rating:  / 1
PoorBest 

       Dana 27.07.2017. godine   blagoslovljen je  spomenik  poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane  sa područja mjesne zajednice  Selište na općini Žepče .     Nakon uvodnih rijeci dobrodošlice i intoniranja himne,  spomenik su otkrili članovi obitelji poginulih branitelja  Tona Šimićić  i Ilija Zvoko . Spomenik na kojem je uklesano šest imena branitelja iz Selišta  blagoslovio je  i opijelo izmolio za duše pokojni,    vlč. Predrag Stojičević , župnik župe Svetog  Ante padovanskog. Vijence i svijeće na spomenik su položili izaslanstvo mjesne zajednice Selište  zajedno sa Udrugom nositelja ratnih odličja HVO  i udrugom Bušić  predvođeno sa Stankom Kneževićem, izaslanstvo OO HDZ BiH Žepče koje je predvodio ministar  Josip Martić i izaslanstvo ŽO HDZ BiH ZDŽ  u čijem su sastavu bili zastupnici u Skupštini ZDŽ Iva Tadić i Damir Jukić te ministar financija ZDŽ Andrej Kajić.

        U svom govoru,  predsjednik mjesne zajednice Selište gospodin Stanko Knežević,  se zahvalio svima koji su pomogli izgradnji ovog spomenika , na kojem dominira križ, simbol vjere i mučeništva a  koji će svojom simbolikom , buduće generacije  podsjećati na jedno teško vrijeme  naše povijesti  i herojstvo ljudi  koji su dali svoje živote  za obranu prostora na kojem naši preci stoljećima žive. U svojim završni riječima je istaknuo,  da ovo spomen obilježje  treba da bude opomena na jedno  teško  vremena  ali  isto  tako sve zamolio ,  da svi  u svom životu treba da nastoje    da sa svojim susjedima  i drugim narodima uvijek grade  mir ,  te da nam se nikada više ne ponove devedesete.

       Nakon zvaničnog dijela otvaranja  Spomen obilježja,    organiziran je prigodni domjenak za sve goste i mještane mjesne zajednice Selište.

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2341 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7176 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled