GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 3:06 PM CET, Dec 17, 2018

                          

ČLANOVI UNRO HVO IZ ŽEPČA, USORE I VAREŠA SUDJELOVALA NA „PEKIJADI“ U OČEVJU KOD VAREŠA

User Rating:  / 1
PoorBest 

Dana 29.07.2017. godine članovi Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ  sudjelovali su na „Pekijadi „ u Očevju kod Vareša.  Petnaest članova udruge iz Vareša, Usore i Žepča učestvovali su  u takmičarskom dijelu manifestacije u kojoj su sudjelovale 32 ekipa sa prostora Bosne i Hercegovine, Hrvatske , Srbije i Slovenije.

         Sudionici nadmetanja su imali zadaću  pripreme jela ispod peke koja su ocjenjivana od strane  žirija  koji su činili  kuhari iz udruženja kuhara Bosne i Hercegovine.        Pripravljena peka  članova UNRO HVO ZDŽ nije zauzela najviše mjesto u takmičarskom dijelu ali je zadovoljila ukuse članova udruge.

     Peka   je nekada bila korištena svakodnevno i kojih je na stotine izlazilo iz brojnih kovačija, majdana kako ih zove staro stanovništvo Oćevije. Oćevija je udaljena oko 17 kilometara od Vareša i ima 70-ak stanovnika. Prije rata u tom mjestu, u dolini rječice Oćevice, živjelo je oko pet stotina ljudi.
      Sudjelovanjem u ovoj manifestaciji udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ,  željela je  dati potporu lokalnoj  zajednici  u razvijanju ovog oblika turizma  ali  ujedno i potporu povratnicima , mještanima Očevja  koji ulažu izuzetno velike napore da ova manifestacija uspije .

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2341 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7176 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled