GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

                          

FOTO: Počela berba grožđa u žepačkim vinogradima

User Rating:  / 5
PoorBest 

Danas je počela ovogodišnja berba grožđa u žepačkom kraju. Berba je započela branjem sorte Palava u vinogradima vinarije Povratak u Viništu. Ista sorta bere se i u privatnim vinogradima obitelji Širić u Goliješnici.

Vinogradi na kojima se ovih dana obavlja berba zasađeni su 2014. godine i ove godine su trebali dati svoj prvi puni prinos. Iznimno jaki mrazevi u siječnju ove godine kada se temperatura spuštala i do -30, zatim snijeg i niske temperature u travnji, grad u lipnju te iznimno visoke temperature u kolovozu smanjili su prinose za otprilike nešto više od 50% od očekivanoga te se kreću oko 5 tona po hektaru. Međutim, i ovako smanjen prinos je iznimno dobar uzmu li se u obzir vremenski uvjeti a sama kvaliteta grožđa je izrazito visoka.

Prema riječima agronoma Josipa Šumića kvaliteta ubranog grožđa je iznimno visoka. Slador se kreće u rasponu od 18 do 21 po Babou pa će i kvaliteta vina biti odlična. U vinariji Povratak planiraju nakon Palave nastaviti berbu ranijih sorti bijelog grožđa Traminca i Sivog Pinoa a u petak kreće berba crnog grožđa sorte Merlot. 

 

 

 

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2465 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7380 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled