GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

                          

JP Komunalno Žepče: Informacija o problemima u vodosnabdijavanju

User Rating:  / 0
PoorBest 

S obzirom na to da je posljednjih dana došlo do značajnog pogoršanja kvalitete vode u gradskom vodovodu već ranije smo korisnike putem javnih medija obavijestili da voda u gradskom vodovodu nije za piće.
Imajući u vidu interes javnosti smatramo za potrebno da opširnije obrazložimo o čemu se radi.


Naime, već u travnju 2017. god. "Šume Republike Srpske" su krenule sa sječom šume uzvodno od vodozahvata Ravna Rijeka. Odmah smo poslali dopise Kantonalnom vodnom inspektoru, Federalnom vodnom inspektoru i Glavnom vodnom inspektoru RS. O svemu smo obavijestili i Općinsko Vijeće Žepče.

Od kantonalnog i federalnog inspektora smo dobili obavijest da oni nisu nadležni za poduzimanje mjera jer se radovi odvijaju na području Republike Srpske.
Glavni inspektor RS je bio na licu mjesta i obećao da će poduzeti mjere da se prilikom sječe provode sve potrebne mjere zaštite vodotoka. Na licu mjesta smo se više puta uvjerili da se mjere zaštite vrlo slabo provode i o tome smo ponovno izvijestili sve inspekcije.

Tijekom cijelog ljeta je vršena sječa šume i izvlačenje trupaca s teškom mehanizacijom što je dovelo do oštećenja tla i stvaranje usjeka (vlaki) na padinama iz kojih svaka veća kiša ispire zemlju i dovodi je u korito Ravne rijeke. S obzirom na to da tijekom ljeta nije bilo većih padalina ovaj problem i nije bio toliko izražen. Sada, nakon obilnijih i dugotrajnijih kiša stanje se toliko pogoršalo da su velike količine mulja završile u cjevovodu i njegovim elementima (rešetke, prekidne komore, ventili i.t.d.) da je čak došlo do blokiranja dotoka i potpunog pražnjenja rezervoara.

Treba napomenuti da naše filter postrojenje nije u mogućnosti da prečisti ovako jako zamućenu vodu pa stoga potrošači povremeno dobivaju zamućenu vodu.

Uposlenici i uprava JP Komunalno d.o.o. Žepče su cijelo vrijeme maksimalno angažirani na rješavanju naprijed navedenih problema i saniraju ih koliko je to u našoj moći.

Nažalost, teško je reći kada će se stanje normalizirati jer će to najviše ovisiti o vremenskim prilikama.
Korisnike gradskog vodovoda molimo za razumijevanje i strpljenje, kaže se u informaciji koju smo dobili iz JP Komunalno Žepče.

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2465 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7381 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled