GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

                          

ODRŽANO DRUŽENJE ČLANOVA UNRO HVO ZDŽ U USORI

User Rating:  / 1
PoorBest 

Dana 28.10.2017. godine u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO Zeničko-dobojske županije upriličeno je Tradicionalno druženje nositelja ratnih odličja HVO koje je ove godine održano u Usori a okupilo nositelje ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane iz Vareša ,Usore, Tešnja, Komušine, Maglaja, Zavidovića i Žepča.

Aktivnost je otpočela polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulih branitelja HVO Usore u Sivši a ostali programa druženja realiziran je u restoranu „Čardak „ . Na sam program druženja odazvali su se mnogi gosti , predstavnici županijske vlasti, predstavnici MO BiH,predstavnici braniteljskih udruga i mnogi drugi.


U uvodnom dijelu ove manifestacije pozdravne govore ispred opčine Usora uputili su predsjednik općinske udruge Usora Ilija Jelić i općinski načelnik Usore Zvonimir Anđelić.
Tijekom programa predsjednik udruge Dragan Janko nazočnim je prezentirao provedene aktivnosti udruge u proteklih godinu dana, te izrazio želju da udruga nastavi djelovati i raditi te pomagati cjelokupnoj braniteljskoj populaciji u području u kojem djeluje . Pozvao je sve članove udruge da se aktivnije uključe u realizaciju provedbe aktivnosti, te tako pomognu udruzi u baštinjenju značajnih datuma iz domovinskog rata. Kroz samu prezentaciju aktivnosti prikazana je kratak film koji su slikovito prikazao rad udruge od 02.09.2016- do 01.10. 2917.godine.

U nastavku programa predstavnici udruge za pomoć u provedbi proslave 25 obljetnice dana HVO, zahvalili su se obrtničkoj radnji Perić Promet iz Usore i samostalnoj zanatskoj radnji pekarna GOGO iz Usore.

Sukladno odluci UO u počasno članstvo udruge primljene su Jelena Topalović, Ivka Pranjić , Petra Čupić, Nina Pranjič i Anita Sinanović. Nazočnim na ovoj manifestaciji predsjednik udruge je uručio svečane pristupnice kao i majice s grbom udruge.

Tijekom manifestacije uručene su i plakate s nazivom „ Prijatelj udruge“ općinskim načelnicima Usore, Žepča i Vareša odnosno načelniku Zvonimiru Anđeliću, Načelniku Mati Zovki i načelniku Zdravku Maroševiću .

Nakon toga, dodijeljene su pakete kao oblik zahvale ministrima koji su nesebično pomagali u provedbi aktivnosti tijekom protekli godinu dana i to ministru financija Andreju Kajiću i ministru za braniteljska pitanja ZDŽ Fahrudinu Čolakoviću. Ovom prigodom uručena je zastava HVO-a ministarstvu za braniteljska pitanja ZDŽ u cilju nadopunjavanja postavke zastava u uredu ministra.

Tijekom završnog dijela programa, najavljena je jedna od predstojećih aktivnosti udruge koja ima za cilj da biciklističkom vožnjom poveže našu županiju s gradom Vukovarom a u znak sjećanja na nedavno preminulog našeg člana Mirka Sinanovića Pjenu . Aktivnost će otpočeti 16 studenog a okončati dolaskom u Vukovar 18. studenog 2017. godine s ciljem odavanja počasti Vukovarskim žrtvama. U znak sjećanja na ovu aktivnost izrađena je majica te uručena jednom od sudionika ove vožnje Stanku Kneževiću.
Kao jedno od iznenađenja priredili su predstavnici općinske udruge Usora te predsjedniku županijske udruge Draganu Janko uručili sliku koju je slikao član udruge Nedeljko Bilkić u znak sjećanja na ovo druženje u Usori.

U znak sjećanja na ovo današnje duženje svim sudionicima druženja dodijeljeni su skromni pokloni sa simbolima udruge s pozivom da se iduće godine okupimo na tradicionalnom druženju u Žepču .

U nastavku programa upriličen je domjenak za sve sudionike ovoga Tradicionalnog druženja nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2465 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7380 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled