GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

                          

Priopćenje za javnost Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ povodom izricanja presuda Haškoga tribunala i smrti generala Praljka

User Rating:  / 0
PoorBest 

Priopćenje za javnost Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ

Koordinacija braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ, održala je izvanredni sastanak koji je uzrokovan Haškom presudom za šestoricu Hrvata iz BiH kao i neočekivanim dešavanjima u Haškom tribunalu.
Braniteljske udruge Hrvatskog vijeća obrane koje svojim Statutarnim odredbama imaju obvezu i zadaću da baštine istinu o domovinskom ratu, odbacuju bilo kakvu pomisao ili optužbu a kamoli presudu koja će diskreditirati istinu o domovinskom ratu i sudjelovanje HVO u oslobađanju Bosne i Hercegovine.

Smatramo, da presuda koju je donio Haški sud nije utemeljena na povijesnim činjenicama , niti na istini i kao takva za nas u potpunosti ne prihvatljiva i nepravedna.
Hrvatsko vijeće obrane i Herceg Bosna su bili jedini mehanizam zaštite Hrvata u Bosni i Hercegovini tijekom domovinskog rata i da nismo imali te mehanizme danas ne bi bilo Hrvata a niti Bosne i Hercegovine. Herceg Bosna kao jedan od dva ravnopravna administrativna aranžmana ugrađena je u FBiH nakon Washingtonskog sporazumom i kao takva živjet će dokle god bude postajala Bosna i Hercegovina u ovakvom uređenju svidjelo se to nekima ili ne.

Svjesni smo da je bilo zločina na sve strane i žalimo za sve i jednu žrtvu, ali nas Hrvate i pripadnike HVO-a boli, da se nitko ne sudi za zločine koji su počinjeni nad Hrvatima. Mnogo je stratišta ostalo ne presuđeno a mnoge hrvatske majke nisu dobile istinu prije svoje smrti kako u Žepču tako i diljem Bosne i Hercegovine .
Povodom samoubojstva generala Slobodana Praljka, Koordinacija braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ, izražava svoje željenije da i nakon 22 godine od okončanja rata, Hrvati polaganjem svojih života, moraju skrenuti pozornost svjetske javnosti na neistinu i nepravdu koja im se nanosi, na patnju i ugroženost najmalobrojnijeg naroda u BiH .
General Slobodan Praljak je prvenstveno borac za Hrvatski narod , vojskovođa i lider, borac za pravdu , borac za istinu, ali u konačnici čovjek , koji je svojim djelima i postupcima nebrojeno puta pružao pomoć svima neovisno o naciji i vjeri. Oslikavao je HVO u malom i kao takav će naći svoje mjesto među Hrvatskim velikanima .

Sretni smo što nam je ovakav čovjek bio zapovjednik i što smo živjeli u istom vremenskom periodu kad i on .
Koordinacija braniteljskih udruga HVO, poziva sve Hrvate, domoljube, branitelje i sve one kojima je Hrvatsko vijeće obrane u srcu, da se suzdrže od bilo kakvih postupaka koji ne odgovaraju civilizacijskom stupnju izgrađenosti Hrvatskog naroda i ne dopuste da budu isprovocirani od onih koji imaju opasne namjere. Sa svojim susjedima moramo graditi budućnost u nama zajedničkoj državi ali nikada ne smijemo zaboraviti svoju povijest i žrtvu koju smo podnijeli da bi ostali na svojim stoljetnim ognjištima,- kaže se u priopćenju koje potpisuje Koordinacija udruga Domovinskog rata HVO koju čine :Udruga nositelja ratnih odličja HVO, Udruga obitelji poginuli i nestalih branitelja HVO,Udruga hrvatski vojnih invalida domovinskog rata, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO,Hrvatska udruga logoraša domovinskog rata u BiH i Udruga pripadnika postrojbe „ Anto Bruno Bušić“

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2465 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7380 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled