GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

BOKSAČKI TRENER FRANJO MARKOVIĆ DŽEK ČESTITAO BLAGDANE SVOJIM ŽEPČACIMA

User Rating:  / 1
PoorBest 

Franjo Marković Džek uspješni je boksački dužnosnik, cijenjeni trener i sudac u Rijeci, Republici Hrvatskoj i šire. Vuče žepačke „korijene“, jer je rođen u Lugu 1956. godine. 1971. godine odlazi na školovanje u Sloveniju, gdje se uporedo sa školovanjem počeo baviti i boksom ne sluteći da će mu to vremenom postati egzistencijalna budućnost. Ubrzo po svršetku školovanja seli u Rijeku, gdje nastavlja sa boksačkom karijerom, ali i edukacijama za trenersko i sudačko zvanje. Sa svojim menadžerom Galetom nastupio je u 40 zvaničnih susreta uz 30 pobjeda i 10 poraza. Mlad je okončao boksačku karijeru, ali je „uplovio“ u trenerske vode. Na koncu veoma uspješno. Počeo je u BK „Kvarner“, ali se potom našao u renomiranom riječkom boksačkom klubu „Šampion“, gdje i danas radi. Sada je prvi čovjek kluba u dvije funkcije - glavni trener i predsjednik BK „Šampion“.

Zvanje boksačkog trenera stekao je kod svjetski poznatog ruskog trenerskog stručnjaka Vasilija Ivanovića Filimonova. Završio je i Olimpijsku akademiju. Trenutno obnaša više značajnih boksačkih dužnosti :

-          predsjednik je i glavni trener BK „ Šampion“ Rijeka,

-          član Skupštine Zajednice sportova grada Rijeka,

-          aktivni član Sportskog saveza grada Rijeka,

-          cijenjeni aktivni boksački sudac.

Ranije je obnašao i druge značajne funkcije, a ističemo slijedeće:

-          bio je 4 godine direktor Hrvatskog boksačkog saveza,

-          na svjetskim vojnim igrama bio je imenovan zamjenikom pročelnika za borilačke sportove.

Stvorio je mnoga poznata boksačka imena cijenjena u hrvatskim i širim okvirima. Njegov veliki talenat Tino Karamarko nije imao sreće da svoj raskošni talenat pretoči u medalje i novce. Sada je u Australiji i gost je brojnih boksačkih revija.

Sa Tinom Karamarkom dva puta je sudjelovao na revijalnom žepačkom boksačkom memorijalnom turniru  „ Lozančić – Jozić“ kao trener, a uključio se u ispomoć organizaciji turnira i kao aktivni sudac.

Danas ima čitavu plejadu talentiranih i perspektivnih boksača, a trenutno je na vrhuncu Željko Kontrec, koji je nedavno uvjerljivo osvojio titulu boksačkog prvaka primorsko – goranske županije i kreće prema tituli šampiona Hrvatske i internacionalnim titulama.

Boks je postao i obiteljski sport. Mlađi brat Jozo ( rođen 1963. godine ) imao je daleko bogatiju boksačku karijeru. Bio je u boksačkim vrhovima bivše države boksujući sa jugoprvacima Salihuom, Pecijem i drugima. U amaterskoj konkurenciji boksovao je u 67 mečeva uz uspješan niz od 58 pobjeda i 9 poraza. Kao profesionalni boksač kod menadžera Blažetića boksovao je u 10 mečeva zabilježivši 9 uvjerljivih pobjeda uz jedan neodlučan rezultat u teškoj i superteškoj kategoriji. Imao je fantatstične predispozicije i uvjete, ali i neprihvatljivu sklonost ka nesportskom životu. Društvo ga nije „štedilo“. Mogao je ostvariti i daleko dužu i uspješniju karijeru, iako mu uspjeha i u kratkoj karijeri nije nedostajalo. Danas je uspješni trener u Zagrebu, posebno sa mlađim uzrastima.

2016. godine braća Jozo i Franjo Marković dobili su od Boksačkog saveza Hrvatske prestižna boksačka priznanja – diploma 1 – AIBA zvjezdica, prethodno položivši potrebite ispite.

Rado dolaze u svoje rodno Žepče obići rodbinu i prijatelje. I obvezno na groblje popaliti spomen svijeće svojim preminulim i najmilijim. Želja ima je u Žepču formirati boksački klub i spremni su pomoći i svojim sredstvima. Budućnost je pred njima, a ideja fantastična, realna i ostvariva. U interesu sporta i mladih.

Franjo Džek poslao je blagdansku čestitku svojim Žepčacima, a iste je uputio i općinskom načelniku gospodinu Mati Zovko i predsjedniku Sportskog saveza općine Žepče gospodinu Vladi Lučiću.

U ime svih Žepčaka iskreno se zahvaljujemo i želimo Džeku sve najbolje. I da sve bude „džekovski“ u stilu njegovog ne slučajno datog nadimka.

Rijeka, 24.12.2017. god.

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2561 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7560 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled