GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 1:05 PM CEST, May 14, 2019

PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE U POSJETI ŽEPČU

User Rating:  / 1
PoorBest 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas u Žepču, gdje je boravila tokom drugog dana službene posjete Bosni i Hercegovini, sve one koji razmišljaju o odlasku da ostanu u svom kraju.

- Odlazak stanovništva posebno mladih ljudi bolna je činjenica i u Hrvatskoj, ali drago mi je da uz to vidimo i puno veselja, optimizma, puno projekata ovdje - kazala je Grabar-Kitarović.

Podsjetila je da je u BiH doputovala zbog svih u BiH, zbog BiH kao druge domovine hrvatskoga naroda, ali kao i susjedne i prijateljske države.

- Ovdje sam vođena ne samo svojom predsjedničkom dužnošću već doista svojim dubokim osjećajima prema BiH, prema njenom narodu, prema svima koji ovdje žive - istaknula je tokom posjete Katoličkom školskom centru "Don Bosco".

Naglasila je da će Hrvatska i dalje pomagati ne samo Hrvate nego sve stanovnike BiH na svim poljima, od zdravstva do privrede da bi se osigurali što bolji uvjeti za sve građane.

Najavila je i da će se dalje raditi na povezivanju Hrvatske i BiH kao dviju prijateljskih država koje će zajedno graditi svoju budućnost u optimizmu i okviru dobrih odnosa.

Direktor Centra Milan Ivančević zahvalio je predsjednici što je odabrala baš ovu obrazovnu ustanovu kao predmet posjete i interesiranja, ali i na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći Vlade Republike Hrvatske za podršku pri izgradnji Centra i svih sadržaja koji mu pripadaju.

Tokom posjete Žepču Grabar-Kitarović susreta se s općinskim načelnikom Matom Zovkom kada je razgovarano o prilikama u tom gradu koje, kako je istaknuto mogu biti primjer lokalnim zajednicama kada je u pitanju suživot, saradnja i međusobno uvažavanje.

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2890 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8172 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled