GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 8:35 AM CEST, Apr 9, 2019

                                                                                 

TEČAJI ZA FOLKLOR I TRADICIONALNE INSTRUMENTE U NOVOM ŠEHERU

User Rating:  / 2
PoorBest 

                 Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „GROMOVNIK“ N. Šeher već drugi mjesec organizira tečaje za folkor i tradicionalne instrumente. Blizu 100 djece i mladih sa novošeherskog područja je potpuno besplatno uključeno u ove aktivnosti. Naravno, najviše ih se uključilo u folklornu sekciju ali značajan broj je i onih što uče svirati stare tradicionalne instrumente šargiju i dvojnice te izvorna kola na violini.

           Budući da je projekt sufinanciran i od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta, članovi HKUD“Gromovnik“ su dio financijskih sredstava planirali i za  plaćanje  instruktora za tečaj saza. Stoga su, zajedno sa ženama iz  UG „Cicmanka“ N. Šeher, pokrenuli i tečaj ovog drevnog instrumenta u O. Š. “N. Šeher“ u Novom Šeheru.

           -Ovo je zaista vrlo lijepa gesta naših komšija iz  hrvatskog KUD-a da na ovakav način podrže rad naše folklorne sekcije,  ističe Kada Meškić, predsjednica povratničkog UG Cicmanka.

          A svoje zadovoljstvo nije krio ni Niko Kožulović, predsjednik Gromovnika, koji se najviše zahvaljuje Federalnom ministarstvu kulture i sporta na podržanom projektu, novošeherskom župniku i školi na besplatno ustupljenim prostorijama za tečaje te instruktorima-voditeljima tečaja kao i samom voditelju cijelog projekta M. Kelaviću.

        Vrijedno je spomenuti da se i dalje planira nastavak dobre suradnje ovih udruženja budući da već za 05. 05. 2018. planiraju i prvu multietničku smotru folklora sa izložbom  tradicionalnih jela u ovom, povratničkom, novošeherskom kraju.

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2795 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7965 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled