GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 1:34 PM CEST, Kol 9, 2019

Za ljepši grad koristite aplikaciju CityHub

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

CityHub – aplikacija za čišći i ljepši grad

Riječ je o aplikaciji koja će građankama i građanima Žepča omogućiti prijavu komunalnih problema gradskoj upravi putem pametnih telefona a gradskoj upravi praćenje rada i učinkovitosti svojih službi. 

S online aplikacijom CityHub i vi možete pomoći da vaš grad postane zdrava i čista okolina. Svaki stanovnik općine Žepče može postati komunalni redar s pomoću pametnog telefona i nove besplatne aplikacije CityHub. Kad naiđete na problem, fotografirate ga. Aplikacija će zapisati podatke o prijavi unutar servisa (zajedno s geolokacijom, vremenom, opisom problema i fotografijom) te ih proslijediti administratoru, koji će ih uputiti nadležnoj službi. Odgovor ćete dobiti putem prijavljenog korisničkog računa.

Aplikacija omogućuje anonimnu prijavu problema, no, ako želite dobiti odgovor, trebate se prijaviti preko neke od društvenih mreža. Aplikacija CityHub predstavlja svojevrsnu poveznicu između građana i službe komunalnog redarstva, a sistem omogućuje brzo i lako prijavljivanje raznih nepravilnosti i problema na javnim površinama, komunalnoj opremi, parkiralištima, prometnicama, javnoj rasvjeti itd.

Aplikacija koristi GPS i snima točnu lokaciju na kojoj je problem detektiran, korisnik odabire o kakvom se problemu radi, te prilaže i fotografiju, a ti podaci postaju vidljivi operateru u Upravi. Službenik odlučuje radi li se o problemu u nadležnosti Grada ili neke gradske firme, te alarmira nadležne službe da što prije reagiraju. CityHub je modularni sustav koji kombinira sve gradske servise na jednom mjestu. Mobilna aplikacija trenutno podržava module komunalno redarstvo, gradske vijesti i gradski vodić (znamenitosti, restorani, smještajni kapaciteti, sport i rekreacija, obrazovanje i kultura, gospodarstvo)

Žepče je prva Općina u BiH koja je uvela ovaj sistem a to je prvi korak ka implementaciji sveobuhvatnog sustava „Pametni gradovi“ koji bi se mogao implementirati u budućnosti. Aplikacija je u našoj općini implementirana u saradnji sa RAŽ-a, JP Komunalno Žepče i Općine Žepče.

Molimo sve građane Općine Žepče da na svoje mobilne telefone besplatno skinu aplikaciju sa Google Play Store ili AppStore da istu što više koriste i tako doprinesu poboljšanju usluga gradskih službi te da budu blagovremeno informirani o svim važnijim događanjima u gradu.

Aplikaciju možete preuzeti na Google Playstore-u OVDJE, ili za iOS OVDJE, poručuju iz Razvojne agencije Žepče.

 

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3240 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8755 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled