GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 3:11 PM CEST, Kol 30, 2019

Lovačko društvo „Jeleč“ Žepče u akciji povećanja stanja divljači

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

Lovačko društvo „Jeleč „ Žepče već duži niz godina na različite načine provodi i realizira aktivnosti koje su usmjerene na osvježivanje krvi i povećanje brojnog stanja divljači u području svoga djelovanja na općini Žepče. Kroz svoje aktivnosti redovito i odgovorno ispunjava svoje propisane obveze iz lovno – gospodarske osnove po pitanju uzgoja i zaštite divljači i kao takvi mogu biti za primjer drugima.

Početkom travnja, Lovačko društvo „Jeleč „ Žepče nabavilo je i u prirodu popustilo jedno matično jato fazanske divljači od 200 fazana u omjeru 4/1 u korist ženki. Na zadovoljstvo svih članova društva ali i stanovnika općine Žepče , jato je pušteno je na kompletnom području djelovanja koje se sastoji od 9 lovačkih sekcija lovačkog društva „ Jeleč „ na općini Žepče.

Sredstva za financiranje ova aktivnosti, jednim dijelom su osigurana iz sredstva općine Žepče a koja su dodijeljena LD „Jeleč“ Žepče. Sredstva su dodijeljena sukladno aplikaciji LD „ Jeleč na javni poziv koji je raspisala općina Žepče organizacijama civilnog društva i organizacijama NVO , a za korištenje sredstava proračuna općine Žepče za 2018. godinu.

Lovište Lovačkog društva „Jeleč „ je veoma atraktivno , prije svega zbog velikog broja divljači koja se mogu naći u ovom lovištu , kao što je divlji zec, srndać, fazan, divlja patka i divlja svinja.

Angažiranost lovačkog društva u proteklom ali i budućem periodu bit će usmjereno u izgradnji i održavanju lovačkih kuća, Izgradnji hranilišta, solila, pojilišta i drugih objekata za uzgoj , ishranu i zaštitu divljači u lovištu što u budućnosti može stvoriti preduvjete za lovni turizam.

 

 

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3348 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8875 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled