GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

UNRO HVO ZDŽ - „ Dodatno upošljavanje branitelja kroz pčelarstvo“

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Udruga  nositelja ratnih odličja HVO Zeničko-dobojskog županije  uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori,  i Varešu  nastavila je realizaciju projektnih aktivnosti koje imaju za cilj dodatno upošljavanje članova udruge. U proteklih nekoliko godina udruga je radila u području voćarstva  te je kroz te aktivnosti uspješno uspostavila 37 voćnjaka na prostoru Zeničko dobojske županije a na kojima je posađeno preko 1800 sadnica voća  jabuke i šljive.

               Ove godine Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ svoje djelovanje  je preusmjerila u područje pčelarstva  te provela projektnu aktivnost pod nazivom: „Dodatno upošljavanje branitelja kroz pčelarstvo „.  Osnovna zadaća ove projektne aktivnosti je usmjeren na poticaj i potporu onima članovima udruge koji su iskazali svoj interes za   područje pčelarstva, prvenstveno kao stjecanje    novih znanja a nakon toga i oblik dodatne  zarade za sebe i svoju obitelj .  Kroz ovu projektnu aktivnost Udruga je   za 7 članova osigurala i  dodijelila  po dvije košnice sa nastavcima, hranilicama, ramovima  sa satnim osnovama, poklopnim daskama    i rojevima   pčela te dio neophodne opreme za početnike.  Ukupno je dodijeljeno 14  „Košnica LR“  sa rojevima pčela, 7 odijela sa kapama, rukavice te 7 puhalica  protiv varoe. Prije same dodjele sredstava članovi udruge su potpisali ugovor sa udrugom o realizaciji planiranih aktivnosti kao i obvezama koje proističu iz ugovora.  Dodatni značaj ovoj projektnoj aktivnosti je to  što su se sredstva za realizaciju projekta  nabavljena  od razvojačenog branitelja te na taj način dodatno potaknuli i one koji se profesionalno bave pčelarstvom ako i početnike u ovom području.

             Projektna aktivnost je realizirana uz pomoć  sredstva Ministarstva za braniteljska pitanja ZDŽ  kao i sredstvima koja su prikupljena kroz članarinu članova udruge.

 U narednom periodu udruga će napraviti popis  članova udruge koji su zainteresirani za ovo područje tip radnog udruživanja .  Sve ove aktivnosti su usmjerene za stvaranje preduvjeta za utemeljenje braniteljske zadruge,  koja bi trebala povezati sve zainteresirane branitelje u stvaranju novih vrijednosti.

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8535 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled