GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

Svetkovina Velike Gospe u župi Osova

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Povodom obilježavanja patrona donosimo raspored priprema obavljanja vjerske službe i važne smjernice za hodočasnike.

Raspored i priprema za blagdan

Ove godine na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, župljani proslavljaju svoj patron i 269 godina postojanja župne zajednice u Osovi.

Slavlje patrona u Osovi započinje misom uočnicom, 14. kolovoza u 19,00 sati, uz procesiju s Gospinim kipom, molitvom krunice i pjevanjem Gospinih pjesama, koju će kao i središnje misno slavlje na sam dan Velike Gospe, predvoditi fra Darijo Udovičić, župnik župe Ovčarevo kod Novog Travnika. Na dan patrona bit će služene još dvije mise, tiha misa u 7,00 sati i rana misa u 8,00 sati koju će služiti fra. Ivica Perić misionar u Ruandi.

Župa Osova autentična je zbog svojih jutarnjih zornica

Fra Antun Perković navodi kako su Osovske zornice, koje počinju od 3. kolovoza, posebna pobožnost ove župe koja datira više od 50 godina.

Zornice počinju u 6,00 sati ujutro, a crkva je za sve one koji žele u miru i tišini obaviti svoje zavjete otvorena već od 5 sati, ali i tijekom dana za sve one koji se žele obaviti pobožnost a nisu u mogućnosti doći na zornicu.

„U proteklim godinama gospojinske zornice, uz brojne župljane, posjećuje i veliki broj vjernika iz okolnih župa koji u rane jutarnje sate pješače i više desetaka kilometara kako bi se utekli u zagovor Nebeskoj Majci te na poseban način kroz molitvu krunice, odricanje i pobožnosti iskazali joj ljubav, moleći u tišini za svoje potrebe“, naglasio je fra Perković.

Izmjene u odvijanju prometa na dan patrona

Od ove godine prema riječima fra Antuna Perkovića bit će određenih izmjena kod odvijanja prometa prema Osovi odnosno povratku iz Osove.

Zbog velikog broja hodočasnika koji dolaze u Osovu te kako se ne bi stvarale prometne gužve i zbog sigurnosti prometa bit će organiziran kružni tok, koji s radom počinje u 08:30 na dan patrona 15. kolovoza.  Ulaz odnosno dolazak u Osovu bit će od tunela prema crkvi i odlazak od crkve kroz Lupoglav i Radovlje prema Žepču.

Župnik Perković poziva sve mještane Osove i okolnih mjesta da taj dan svoje automobile ostave kući kako ne bi došlo do bespotrebnih gužvi i zastoja. Iako je parking za hodočasnike kao i dosadašnjih godina organiziran u blizini crkve, fra Antun poziva župljane da  pokažu gostoprimstvo hodočasnicima i omoguće parking u svojim dvorištima i okućnici.

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8535 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled