GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

Obilježena 25. godišnjica stradanja hrvatskih civila u Kiseljaku kod Žepča

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

U organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO i koordinacije braniteljskih udruga domovinskog rata HVO općine Žepče i ZDŽ, u četvrtak, 16. kolovoza 2018. godine održano je obilježavanje stradanja hrvatskih civila i vojnika 1993. godine u mjestu Kiseljak kod Žepča.

Prije početka ceremonije polaganja vijenaca i paljenja svijeća kao i opijela za poginule, ispred Udruge nositelja ratnih odličja HVO i koordinacije braniteljskih udruga domovinskog rata HVO općine Žepče i ZDŽ, nazočnima se obratio Josip Trogrlić.

Na ceremoniji obilježavanja ovoga tužnog dana u Kiseljaku nazočili su mnogi sudionici ovih događaja, branitelji, sugrađani i predstavnici političkih stranka.

Na spomen obilježju vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga HVO općine Žepče i ZDŽ, predstavnici obitelji poginulih u mjestu Kiseljak, predstavnici općine Žepče,Oružanih snaga BiH,  predstavnici Županijskog odbora HDZ BiH predvođeni predsjednikom Ivom Tadićem, predstavnici OO HDZ Žepče predvođeni predsjednikom Josipom Martićem, te brojni mještani Kiseljaka.

Bistrički župnik don Marijan Pejić izmolio je opijelo, nakon molitve na spomen obilježju u Kiseljaku, za poginule branitelje i hrvatske civile služena je  je Sveta misa u župnoj crkvi u Bistrici.

U napadu na Kiseljak ubijeno je 11 osoba hrvatske nacionalnosti, od kojih je 8 civila. Najmlađa žrtva je djevojčica, Ivana Širić (13) godina. Za zločin u selu Kiseljak ni nakon 25 godina nitko nije kazneno odgovarao.

 

 

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8536 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled