GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA DANA HVO U ŽEPČU

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA DANA HVO U ŽEPČU

U  08.04. 2019. Godine Žepču je  obilježena 27. obljetnica utemeljenja HVO Žepče. Proslava obljetnice, koja je organizirana od strane Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDŽ, započela je svetom misom u 11:00 sati u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Žepču koju je predvodio vlč. Predrag Stojčević.

Nakon svete mise uslijedio je postroj zastava i mimohod gradom sudionika obilježavanja Dana HVO-a do Središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima, na kojem su brojna izaslanstva kao i članovi obitelji poginulih i umrlih, položili vijence i zapalili svijeće za svoje najmilije.

Svečani dio proslave nastavljen je u Gradskoj kavani, gdje je umirovljeni brigadir, član zapovjedništva 111.xp brigade Žepče i jedan od suradnika generala Ive Lozančića, Božidar Tomić, održao prigodni govor pred okupljenim mnoštvom prisjetivši se žrtve koju je hrvatski narod žepčakog kraja podnio za opstojnost na ovim područjima.

Nazočnima se kratko obratio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče Josip Trogrlić koji se svima od srca zahvalio što su nisu dopustili da sjećanje na domovinski rat izblijedi, te da žrtve koje su položile svoje živote za obranu svojih domova nikada ne budu zaboravljene.

Inače, današnja proslava Dana HVO u Žepču je ujedno i središnja manifestacija za Zeničko-dobojsku županiju, dok je centralna manifestacija HVO BiH obilježena u petak, 5. travnja, u Kiseljaku.

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8535 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled