GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

Dodatno upošljavanje branitelja kroz pčelarstvo u Usori, Žepču i Varešu

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Udruga nositelja ratnih odličja HVO Zeničko-dobojskog županije uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori, i Varešu nastavila je realizaciju projektnih aktivnosti koje imaju za cilj dodatno upošljavanje članova udruge.

U proteklih nekoliko godina udruga je radila u području voćarstva te je kroz te aktivnosti uspješno uspostavila 37 voćnjaka na prostoru Zeničko dobojske županije a na kojima je posađeno preko 1800 sadnica voća jabuke i šljive. 2018. godine Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ svoje djelovanje je preusmjerila u područje pčelarstva te provela projektnu aktivnost pod nazivom: „Dodatno upošljavanje branitelja kroz pčelarstvo „.

Iste godine udruga je za 7 članova osigurala i dodijelila po dvije košnice sa rojevima pčela te dio neophodne opreme za početnike.

U 2019. godini Udruga je nastavila s realizacijom dodatnog upošljavanja te je za 9 članova udruge iz općina Usora, Vareš, Maglaj i Žepče, osigurala i dodijelila košnice s nastavcima, hranilicama, ramovima sa satnim osnovama, poklopnim daskama i rojevima pčela te dio neophodne opreme za početnike. Ukupno je dodijeljeno 17 „Košnica LR“ s rojevima pčela s neophodnom opremom za početak bavljenja pčelarstvom.

Prije same dodjele sredstava članovi udruge su potpisali ugovor s udrugom o realizaciji planiranih aktivnosti kao i obvezama koje proistječu iz ugovora. Dodatni značaj ovoj projektnoj aktivnosti je to što su se sredstva za realizaciju projekta nabavljena od razvojačenog branitelja te tako dodatno potaknuli i one koji se profesionalno bave pčelarstvom ako i početnike u ovom području. Dodatna vrijednost ovome projektu je što su i same košnice , pčele i oprema nabavljene od razvojačenog branitelja koji se ovim poslom profesionalno bavi .

Projektna aktivnost je realizirana uz pomoć sredstva Ministarstva za braniteljska pitanja ZDŽ kao i sredstvima koja su prikupljena kroz članarinu članova udruge.

„ U narednom periodu udruga će nastojati da zadovolji sve zainteresirane članove udruge za ovo područje koje je prepoznato kao najbolji oblik borbe protiv različitih vrsta posljedica uzrokovano ratom. Kroz ovaj oblik dodatnog upošljavanja želimo postići novi oblik radnog udruživanja čime želimo stvoriti preduvjeta za utemeljenje braniteljske zadruge, koja bi trebala povezati sve zainteresirane branitelje u stvaranju novih vrijednosti“, istaknuo je predsjednik županijske udruge Dragan Janko.

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8536 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled