GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:59 PM CET, Velj 14, 2020

Općina Žepče postala suvlasnik Radio televizije Herceg Bosna

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

 

U Žepču je danas održana 28. redovita sjednica Općinskog vijeća Žepče, koja je prethodnih dana dospjela u žižu javnosti zbog uvrštavanja u dnevni red točke „Prijedlog Odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obveza nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosna d.o.o. Mostar.

Naime, i prije same sjednice od ove toče su se ogradili predstavnici Bošnjaka u vijeću, tako da su danas prilikom izglasavanja dnevnog reda 28. sjednice iz Kluba SDA i SDP-a, vijećnici glasali protiv usvajanja navedene točke koja je izglasavanjem većine u vijeću iz Kluba HDZ-a BiH ipak, uvrštena na dnevni red.

Nakon usvajanja prve dvije točke današnje sjednice „Izvješće o radu Općinskog vijeća i Izvješće o izvršenju Proračuna općine Žepče za prvih šest mjeseci tekuće godine“ pristupilo se rješavanju treće točke.

Predsjednik Kluba SDA Žepče Asim Sinanović , odmah na početku rasprave je najavio da oni ne žele sudjelovati u ovoj raspravi, te su svi vijećnici ove stranke zajedno s predsjedavajućim OV Žepče Muhamedom Jusufovićem napustili današnju sjednicu dok se ne završi rasprava i izglasavanje navedene točke.

Sjednicu su zatim napustili i predstavnici SDP-a Elvis Botić i Senad Mehić, te su i oni odbili sudjelovati u raspravi i izglasavanju navedene točke.

Njihovim napuštanjem u vijećnici je ostalo 15 vijećnika, 14 ispred HDZ-a BiH i Franjo Mostarac kao neovisni vijećnik, koji su ovu točku usvojili jednoglasno sa 15 glasova ZA.

Inače, uz ovu točku, načelnik općine Žepče Mato Zovko je naglasio, da je to legitimno pravo Općine Žepče koja je većinski hrvatska općina i koja želi poduprijeti prvi program u BiH koji je na hrvatskom jeziku, te kako tu nije u pitanju nikakvo oživljavanje Herceg-Bosne, nego samo pravo jednog konstitutivnog naroda koje mu je Ustavom propisano. Također je rekao da su istu Odluku usvojile i ostale općine s hrvatskom većinom, tako da tu nema ništa sporno.

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3848 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:9397 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled