GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 3:06 PM CET, Dec 17, 2018

                          

MUP ZDK: Zakon o amnestiji- oružje

User Rating:  / 3
PoorBest 

http://radiozepce.com/radio/images/poster%20bomba%20t.jpg

U siječnju tekuće godine stupio je na snagu Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava (MES) i oružja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sa primjenom amnestije se počelo od dana stupanja na snagu ovog zakona. Tijekom trajanja amnestije sve policijske agencije iz FBiH, u suradnji s UNDP-om, provodit će javnu kampanju u cilju poticanja građana da predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju.

Potreba za donošenjem ovog Zakona proistekla je iz povećanog broja krivičnih djela uz upotrebu vatrenog oružja, kao i drugih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Uzimajući u obzir da je samo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari propisano kao krivično djelo, time je u velikoj mjeri i onemogućena predaja oružja i MES-a. U skladu sa navedenim pristupilo se izradi ovog zakona kojim se predviđa davanje amnestije od krivičnog i prekršajnog gonjenja za sve osobe koje nakon stupanja na snagu ovog zakona dobrovoljno predaju oružje i MES.

Pod minsko-eksplozivnim sredstvima se, shodno ovom Zakonu, podrazumijevaju: mine, eksplozivni materijal, sredstva za upućivanje na cilj ili detonatorska sredstva, pirotehnička sredstva, neeksplodirana ubojita sredstva i neupotrebljiva ubojita sredstva, dok se oružjem smatraju sve vrste oružja protuzračne obrane, teško oružje, oružje dugih cijevi, mitraljezi, vojno oružje, pješadijsko oružje, lovačko oružje, lično naoružanje (pištolj), trofejno oružje i municija.

Cilj primjene ovog Zakona jeste da se osobe u čijem posjedu se nalaze navedena minsko-eksplozivna sredstva ili oružje motiviraju na dobrovoljnu predaju, a čime bi izbjegli sankcioniranje u krivičnom, odnosno prekršajnom postupku. Opravdano je očekivati da će se amnestiranjem ovih osoba smanjiti broj krivičnih djela izvršenih upotrebom navedenih sredstava.

Ovom prilikom pozivamo građane da, ukoliko posjeduju neka od navedenih minsko-eksplozivnih sredstava ili neku vrstu oružja, ista dobrovoljno predaju najbližoj policijskoj stanici, odnosno da o tome obavijeste policijske službenike na terenu ili policijske stanice telefonskim pozivom na broj 122. Još jednom napominjemo da se protiv građana koji dobrovoljno predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstava koja ilegalno posjeduju, u vremenu trajanja amnestije, neće pokretati krivični niti prekršajni postupak. Posebno naglašavamo činjenicu da je svim osobama koje dobrovoljno predaju oružje zagarantirana potpuna anonimnost.

 

 

Comments  

 
+2 #1 Uzmite i vratite u velo tajne omotajte--Oruzje na cijeni 2014-03-22 21:04
Uvijek gadjam gdje nanisanim.Kako da predam i da se odvojim od tog cuda? Trenutno na meti imam jednu susjedu. S tim u vezi ako u policiji postoji dama visokih kvaliteta rado bih to ubojito sredstvo predo u njene njezne ruke -stim da pazljivo rukuje i nakon nekoliko upotrebnih serija da mi se vrati .Anonimna osoba.. a podatci dostupni policiji.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2341 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7176 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled