GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

                          

Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske

User Rating:  / 6
PoorBest 

http://radiozepce.com/radio/images/hrvati%20izvan.jpg

cilju promicanja veza i jačanja suradnje između Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, te u cilju očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2014. godinu.

Javni poziv je otvoren za sljedeće kategorije prijavitelja:

1. Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske

2. Fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske

3. Ugroženi pojedinci-pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama

Prijaviti se mogu projekti i aktivnosti koji obuhvaćaju sljedeća područja:

a) projekti i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan RH, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje RH i Hrvata izvan RH

b) pomoć ugroženim pojedincima-pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnog poziva, web stranici Državnog ureda i traje do isteka financijskih sredstava osiguranih za ovu namjenu.

Prijave se dostavljaju isključivo poštom Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na adresu: Trg hrvatskih velikana 6, 10.000 Zagreb uz naznaku „za Javni poziv“

Odluke o dodjeli financijske potpore, u sklopu ovog Javnog poziva, bit će objavljene na web stranici Državnog ureda www.hrvatiizvanrh.hr.

Comments  

 
+2 #6 b) pomoć ugroženim pojedincima-pri padnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatskeperica 2014-03-21 21:06
...a tko će spriječiti uništenje hrvatskog naroda U HRVATSKOJ ???

Pero Pejić
iz ostataka HRVATSKE
Quote
 
 
+6 #5 ILI SI TI LUD ILI SU SVI OKO TEBE..Ruza Tomic 2014-03-21 09:00
[quote name="Antić"]Ne što od naprijed navedenog je i istina,politike , svidjelo se to nekom ili ne.
Demokracije je, ako netko ostane bez kuce- ako roditelji izgube sina- ako izgubite radno mjesto-ako ste prognani sa svog ognjista-ako ste bili ranjeni- ako vam je kuca opljackana-ako je netko bio placen da vas ubije i mnogo mnogo toga. To je nasa . toje vasa i njihova Demokracija. POS.... SE na ovo uredjenje koje je gore od FASIZMA: O ovom sistemu samo mogu blebetat oni koji su zivjeli pored RATA.Ovo je Najmracnije doba za zdrav razum. S postovanjem i veliko BOG!!!!
Quote
 
 
+2 #4 Kozna bolje široko mu poljeAntić 2014-03-21 07:38
Nešto od naprijed navedenog je i istina, ali je i istina da već 20 godina ne postoji iole ozbiljnija stranka koja bi ponudila nešto bolje.Naprotiv, sve stranke koje se pojave su još veća katastrofa (primjer "Lijanovići").
Svaki izbori pokazuju da je narod u osnovi zadovoljan ili nema boljeg izbora pa glasa kako glasa.Ili vidi da je u drugim sredinama još gore stanje.
U svakom slučaju slobodni izbori su mjerilo kvalitete i uspješnosti neke politike, svidjelo se to nekom ili ne.
Demokracije je, ako netko zna bolje-široko mu polje.I ja bih rado da vidim neki dobar program i nove kvalitetne ljude ali izgleda da mi znamo samo dobro kritikovat a nitko se nebi uhvatio posla da sam nešto napravi.
Quote
 
 
+3 #3 Ma nema brige!Ja 2014-03-20 07:54
Ma ne brige sad će izbori i po starom oprobanom receptu će se krenut sa popravkama puteva a i sa pričama o tobožnjoj ugroženosti svih nacija od donih drugih.Već je počelo vidjet će te sve se više zahuktava predizborna kampanja.Sad će nas krnut ubjeđivat kako dobro živimo i kako je sve bajno pa i puteve gradimo i uređujemo svoje ulice postavljamo javne rasvjete itd.
O tome imamo li posla neće bit ni riječi to nije važno za život.Važno je da se po zaseocima asvaltira po par stotina metara puta napravi koja nova džamija ili crkva i sve je u najboljem redu.Možda će za ove izbore sebi smanjivat pklaće ovi u općini i ubjeđivat nas da su ipak socijalno osjetljivi a o pljački koja je dovela do katastrofalne situacije u državi i o ogromnim socijalnim razlikama koje su direktan rezultat te pljačke neće se govorit.Ili ne daj bože da bi se neko pojavio sa programom kakvim koji bi otvorio nova radna mjesta!Ovoi šta će sad Car Trim otvorit pogon će se hvalit na sva usta kao da je vlast to otvorila a ne krediti koje će ti radnici vraćat radeći za minimalnu plaću još godinama i bit zahvalni poslodavcu jer je bolje imat kakav takav posao nego nikakav.
I opet ćemo kao i dosad ovih 20 godina!
Ništa nismo naučili pa onda i ne zaslužujemo bolje!
Kad smo glupi neka nam je ovako!!!!!!!!
Quote
 
 
+6 #2 RE: Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatskeyes 2014-03-19 19:39
Opet će donaciju dobiti neki dom kulture a stvarne potrebe kao i uvijek će ostati u drugom planu.
Pogledajte ovo što općina i javna poduzeća u suradnji rade npr tamo do konzuma na radovlju svaki tjedan se mijenjaju žarulje i neki betonski stubovi, non stop su ekipe elektre tamo dok npr dalje kroz vinište su dotrajali drveni stubovi polegli a žice od struje i kablovske na dijelovima maltene dodiruju zemlju i nadohvat su ruke djeci, Sramota.
NARAVNO TAMO NIJE KUĆA GOSPODINA IZ EP HZ-HB...
Isto tako neka naselja u okolici brankovića ne mogu godinama dobiti ni kamion šljunka da naspu dotrajale seoske puteve iako na to imaju pravo ali zato se pravi magistrala starom cestom s širokim trotoarima. Ta i još neka naselja rasvjetu samo sanjati mogu ali zato u drugima gori do podne a nekad i 24h. Primjera je masu a sad će uskoro kuknjava da se glasa da ne bi tobože načelnik bio ovaj sadašnji zamjenik koji dan danas suflira i svakako određuje šta i kako mato da radi. On je u stvarnosti big boss pa zašto da to i zvanično ne bude.
Quote
 
 
0 #1 Zasto ne iskazat.----Potrebe 2014-03-19 17:26
Naj veca potreba je NEDOSTATAK HDZ-ovog toaletnog papira i HDZ-ovih WC solja.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2465 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7380 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled