GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 3:06 PM CET, Dec 17, 2018

                          

U ZDK porast vodostaja rijeke Bosne

User Rating:  / 2
PoorBest 

http://radiozepce.com/radio/images/poplave%20n.jpg

Na području Zeničko-dobojskog kantona promet se odvija nesmetano na svim putnim pravcima, ali na pojedinim lokalitetima ima odrona kamenja na kolovoz, naročito na putnim pravcima koji vode kroz usjeke.

Na ulazu u Zenicu, iz pravca Doboja, kod petlje Blatuša došlo je do nakupljanja vode u podvožnjaku usljed čega je otežano odvijanje prometa. Na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, došlo je do nakupljanja vode zbog čega je promet preusmjeren na alternativne pravce.

Prema službenoj informaciji Kantonalnog centra civilne zaštite ZDK, vodostaj rijeke Bosne, mjeren jutros u 08.30 sati, u Zenici iznosi 260 cm, što je u porastu za 70 cm u odnosu na zadnje mjerenje. Zbog kiše koja neprestano pada, ostale rijeke i svi vodotoci su u porastu. Za sada nema izlijevanja rijeka iz svojih korita izuzev rijeke Tešanjke u Medakovu, na području općine Tešanj, gdje se voda izlila na poljoprivredno zemljište.

Vodostaji rijeka Bosna, Ribnica, Trstionica i Zgošća – na području općine Kakanj su u porastu u odnosu na jučerašnji dan. Na području općine Maglaj otežano je odvijanje prometa ispod podvožnjaka u Liješnici.

Zbog neodržavanja i začepljenosti ispusta i propusta za vodu ponegdje dolazi do nakupljanja vode na putevima, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Upozorava se stanovništvo koje živi ili se kreće u blizini svih vodenih tokova, naročito pored rijeka i većih potoka, da obrati pažnju na sigurnost prilikom kretanja uz vodene tokove, saopćeno je iz Kantonalnog centra Civilne zaštite ZDK.

 

 

Comments  

 
-1 #1 Žepče online - U ZDK porast vodostaja rijeke BosneLizzie 2015-07-06 22:53
Marvelous, what a blog it is! This webpage gives valuable
information to us, keep it up.

My site pill splitter
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2341 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7176 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled