GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 11:09 AM CEST, Jul 16, 2018

DVIČ: Plan i program aktivnosti Dječjeg tjedna u Žepču

User Rating:  / 0
PoorBest 

Dječji vrtić „Don Ivica Čondrić“ Žepče na radost naših najmlađih sugrađana, provodi Dječji tjedan u Žepču u okviru kojeg i niz zanimljivih aktivnosti. U nastavku pogledajte koga će to mališani posjetiti narednih dana.

 

1.10.2014. godine (srijeda)

Posjeta Domu kulture, Općoj biblioteci i Radiju Žepče

Ustanove se nalaze u zgradi Doma kulture, stoga ćemo ujedno posjetiti tri ustanove.
Pri posjeti knjižnici djeca najprije razgledaju prostor, posebno kutak za djecu. Djelatnici ih informiraju o ponašanju u knjižnici, kako se učlaniti ili kako posuditi knjigu. Zatim obilaze dječji kutak gdje se mogu udobno smjestiti, pogledati knjige i slikovnice i igrati se s igračkama. U knjižnici imaju priliku pogledati i izložbu dječjih radova, ali i uratke domaćih umjetnika.

U posjeti Radiju Žepče gdje djeca obilaze prostorije za snimanje i razgovaraju s novinarima. Uvijek imaju priliku koristiti mikrofon i svu tehniku u čemu zaista uživaju. Radio posjeduje i glazbene instrumente (bubnjevi, gitare i dr.) što djeca rado isprobavaju.
Posjećuju i kino dvoranu Doma kulture i borave na pozornici razgledajući sve rekvizite.

2.10.2014. godine (četvrtak)

Posjeta Policijskoj stanici

U posjeti Policijskoj stanici Žepče djeca razgovaraju sa policajcima, razgledaju njihove odore, vozila, prostor gdje rade itd. Na taj način DVIČ nastoji nastaviti suradnju s policijom i preventivno djelovati pospješujući odgoj djece kao odgovornih budućih građana. Posjete policiji su česte i djeca u istima uživaju, jer ih djelatnici uvijek dočekaju s nekim iznenađenjem (osvježenjem, darovima).

3.10.2014. godine (petak)

Posjeta Crvenom križu Žepče

Djeca se u vrtiću upoznaju s osnovnom svrhom Crvenog križa. Tijekom posjete Crvenom križu djelatnici ih dodatno informiraju o svom radu, upoznaju ih s prostorom (prostorija za edukacije) i uvijek obraduju djecu darovima (promotivni materijal, osvježenje za djecu i sl.).
Ove godine nismo imali uobičajeno prikupljanje sredstava za Crveni križ (odjeća, obuća, higijenski materijal, školski pribor i dr.) dogovorivši se s predsjednikom Markom Sinanovićem da ćemo to učiniti naknadno prema ukazanim potrebama, poručuju iz DVIČ-a.

6.10.2014. godine (ponedjeljak)

Posjeta Osnovnoj školi „Žepče“

Djeca starije vrtićke grupe posjećuju djecu prvih razreda osnovne škole. Upoznaju se s učiteljima, prostorom škole, druže se sa školarcima, razmjenjuju iskustva (jedni drugima pjevaju, recitiraju). Svrha ove posjete jeste lakša adaptacija za buduće školarce.

7.10.2014. godine (utorak)

Rekreativno natjecanje

Organizirano natjecanje predškolske djece DVIČ-a. Natjecanje se izvodi po grupama, a djeca se natječu u raznovrsnim aktivnostima:
-    Trčanje s preprekama do određenog cilja
-    Hvatanje jabuke iz vode
-    Nošenje jaja u žlicama do određenog cilja
-    Ples sa balonima
-    Slaganje slagalica i dr.
Natjecanje će se izvoditi u dvorištu ili prostorijama Dječjeg vrtića „Don Ivica Čondrić“ Žepče.

8.10.2014. godine (srijeda)

Slikanje djece na otvorenom

Slikanje se izvodi na platou Doma kulture u centru grada, a održat će se:
-    slikanje temperama na štafelajima (tema „Djeca svijeta“)
-    crtanje kredama po betonskim površinama
U ovoj aktivnosti sudjeluju djeca predškolske dobi dječjih vrtića „Don Ivica Čondrić“ i „Mumi“, kao i djeca prvih razreda Osnovne škole Žepče.
Omogućiti ćemo osvježenje za svu djecu, a svaka grupa/odjel koji bude sudjelovao bit će i nagrađen. Dječji radovi će naknadno biti izloženi u vrtiću i osnovnoj školi- poručuju iz vrtića.

9.10.2014. godine (četvrtak)

Početak radionica na temu „Učimo toleranciju“

Projekt „Učimo toleranciju“ će se realizirati kroz sedam tema (identitet/tko sam ja, suradnja/prijateljstvo, samopoštovanje, tolerancija, netolerancija, diskriminacija, stereotipi i predrasude). Teme se izvode prema postojećim pripremama izrađenim od strane Aktiva pedagoga Općine Žepče i prilagođene su djeci predškolskog uzrasta. Realizirat će ih odgajateljice, po jednu temu tijekom tjedna.

Početak građanskog obrazovanja – CIVITAS koncepti „Autoriteta“ i „Pravde“

CIVITAS-ov projekt „Mobilnih igraonica“, tj. koncepti autoriteta i pravde postali su dio našeg Godišnjeg plana i programa. Smisao projekta je građansko obrazovanje djece predškolskog uzrasta kroz odgovarajuće materijale (slikovnice na navedene teme i dr. pomoćni materijal). Odgajateljice koje realiziraju ovaj projekt su educirane od strane CIVITAS-ovih stručnjaka.

13.-17.10.2014. godine

Posjeta stomatološkoj ordinaciji

Stomatološku ordinaciju posjetit će djeca 2008., 2009. i 2010. godište. Stomatolog će pregledati zube svakog djeteta i napraviti zabilješke u kartone kako bi roditelji imali osnovne upute za daljnje posjete i brigu o dentalnoj higijeni. Osim osobnih kartona djeca će dobiti i diplome za hrabrost. Ova aktivnost je realizirana više puta i pokazala se kao neophodno i pozitivno iskustvo za djecu predškolske dobi koja prvi put dolaze u susret sa stomatološkim pregledom.

Dječji vrtić „Don Ivica Čondrić“ Žepče

Comments  

 
0 #1 Žepče online - DVIČ: Plan i program aktivnosti Dječjeg tjedna u ŽepčuElijah 2015-07-19 04:14
I really like it when individuals come together and share ideas.
Great website, stick with it!

Also visit my web blog prednisone for asthma
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:1826 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:6272 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled