GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

                          

Eurobikeri donirali vrijednu opremu poplavljenim školama u Žepču i Doboju

User Rating:  / 1
PoorBest 

U humanitarne akcije nakon prirodnih nepogoda koje su ove godine pogodile pojedine krajeve Bosne i Hercegovine uključile su se brojne organizacije...

U humanitarne akcije nakon prirodnih nepogoda koje su ove godine pogodile pojedine krajeve Bosne i Hercegovine uključile su se brojne organizacije i udruženja. Nije nepoznanica da veliko srce imaju i naizgled „grubi“ bikeri.

 Naravno, u svom humanitarnom djelovanju nisu izostavili ni Žepče, točnije nastradale škole koje se nalaze na području ove općine.

Udruga motociklista Eurobiker iz Bosne i Hercegovine u suradnji s Eurobiker Charity Croatia, a uz pomoć kolega iz Njemačke Biker Brummi Hilfe, realizirala je akciju pomoći za poplavljene škole u Žepču i Doboju. Riječ je o donaciji tri tegljača školske opreme koja će zasigurno biti od velike koristi prilikom obnove Osnovne škole „Žepče“ i Osnovne škole „Fra Grga Martić“ Ozimica sa područnim školama. Ovoj donaciji obradovat će se i učenici osnovnih škola u Doboju, V. Karadžića i Svetog Save.

Članovi spomenutih moto udruženja, u Žepču su boravili u srijedu, 1. listopada 2014. godine kada su i posjetili ove obrazovne ustanove, a u kasnim poslijepodnevnim satima u razgovoru su se sastali i sa predstavnicima Općine Žepče.

Domaćini su bikerima ovoga puta bili Općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnik Općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, predsjednik Crvenog križa Općine Žepče Marko Sinanović i predsjednik Moto kluba „United“ Žepče Goran Lučić-Kica.

Predsjednik Eurobikera BiH Srećko Boras izrazio je zadovoljstvo povodom dobre dosadašnje suradnje i srdačnog prijema prilikom gostovanja u Žepču, ali i velike pomoći njemačkih kolega na čelu sa Hermanom Munzelom predstavnikom Biker Brummi Hilfe, te članova Eurobiker Charity Croatia čiji je predstavnik Zlatko Blaževac također posjetio Žepče.

„Ispred Eurobikera BiH zahvaljujem se na uvijek prisutnoj gostoljubivosti i spremnosti da nas podržite u aktivnostima koje mi već neko vrijeme radimo na području cijele regije. U rujnu prošle godine boravili smo u Žepču gdje smo napravili prezentaciju potreba Doma zdravlja i bolničkih odjela, te istu poslali u Njemačku. U međuvremenu su se dogodile i strašne poplave koje su oštetile pojedine škole na ovom području, stoga smo bili spremni pomoći i u tom segmentu. U svibnju ove godine napravili smo i veliku godišnju turu u kojoj je Biker Brummi Hilfe donirao, a mi pomogli i organizirali, jedan veliki konvoj od 17 tegljača medicinske opreme za tri medicinska centra u Makedoniji, Kosovu i Albaniji i za dvije ustanove za zbrinjavanje osoba s posebnim potrebama na istoj toj turi. Nakon svibanjskih poplava hitno smo reagirali i u suradnji sa njemačkim kolegama dogovorili pomoć koja se sastoji od tri tegljača školskog namještaja i opreme. Veliki dio posla u svemu ovome odradili su i bikeri iz Žepča, Gračanice i Tuzle“, kazao je na zajedničkom sastanku predsjednik Eurobikera BiH Srećko Boras.

Dobru suradnju između lokalne vlasti i bikera istaknuo je Općinski načelnik Mato Zovko. „Nikada mi nije žao podržavati žepačke bikere koji su dosada pokazali svrhu svog postojanja. Ova pomoć je našim školama svakako od velike koristi, jer pojedine učionice još uvijek imaju namještaj iz 60-ih godina, ali malo po malo, stanje će se ovakvim akcijama sve više popravljati. Već smo dogovorili i suradnju s KŠC Don Bosco Žepče po pitanju izrade školskog namještaja za pojedine učionice, a s ovim smo to još i upotpunili".

 Na održanom sastanku je dogovorena i suradnja s poduzećem „Ingrat“ d.o.o. Gračanica koje se bavi proizvodnjom školskog namještaja. Njihove proizvode i mogućnosti poslovanja predstavio je Edin Šehić.
„Drago nam je što smo dio ove priče. Trudili smo se da se u ovim teškim vremenima nakon poplava maksimalno angažiramo i pomognemo, kako kroz donacije tako i niže cijene. Sa partnerima iz Njemačke već smo realizirali i značajan broj projekata“, naglasio je Šehić.

 Moto klub „United“ Žepče od svog osnutka je imao potporu Općinskog načelnika, a članovi su to nastojali opravdati različitim projektima, među kojima je bilo i onih humanitarnog karaktera. „Rezutat našeg rada se vidi. Inače, nismo od velikih riječi. Mi smo za djela“, kazao je predsjednik MK „United“ Žepče Goran Lučić-Kica.

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2465 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7380 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled