GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:35 AM CEST, Lis 11, 2019

CAR TRIM UGOSTIO ŽEPAČKE UMIROVLJENIKE

Korisnička ocjena:  / 21

U četvrtak, 26.02.2015. godine, delegacija žepačkog Udruženje penzionera / umirovljenika na poziv menadžmenta poduzeća „ Car Trim“ posjetila je ovo cijenjeno i za Žepče izuzetno veliko i značajno poduzeće. Sa svojih 1200 uposlenih poduzeće daje veliku potporu rješavanju vitalnog pitanja općine Žepče- proizvodnom zapošljavanju. Posebno je važno da su u namjeri da prošire svoje proizvodne kapacitete, jer je tržište autoopresvlaka prepoznalo njihovu kvalitetu i imaju dugoročno osiguran plasman. Raditi sa proizvodnim automobilskim gigantima kao što su koncerni „ Volkswagen “ i „ Opel “ mogu samo velike kuće. To je veliko priznanje i općini Žepče, jer općina ovim kapitalnim projektima inozemnih ulagača rješava svoje velike probleme zapošljavanja i egzistencije stanovništva.

Delegaciju žepačkih umirovljenika predvodili su Vlado Marković, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja, Drago Šimičić, bivši predsjednik i Šaćir Malićbegović, predsjednik stranke umirovljenika. Pored njih u ovoj grupi bili su i članovi Udruženja  Pavica Jurišić, Alija Agić, Midhat Čaušević, Šemsudin Bajrić, Zihnija Berbić, Sulejman Mujagić, Muniba Džinić, Sead Odić, Ćamila Fejzić, Spomenka Lumović, Niko Ćurić, Ana Abramušić, Mara Bulajić, Ljubica Bulajić, Mediha Borovac, Fatima Bajrić, Ivo Jukić i Enver Muslić Enka.

Delegaciju je dočekao gospodin Ermin Ćirić, komercijalni direktor poduzeća. U pozdravnom govoru Vlado Marković se u ime delegacije zahvalio na pozivu, čestitao na uspjesima i poželio dalju suradnju u obostranom interesu. Ujedno je predao prigodan poklon u ime Udruženja - sliku žepačke panorame sa posvetom. Član delegacije Zihnija Berbić predao je svoj osobni poklon - zaštitne i modne rukavice iz svoje vlastite proizvodnje. Gospodin Ćirić ispričao se gostima radi službene spriječenosti gospodina Thorstena Vogta, direktora poduzeća, da prisustvuje prijemu. Poželio je dobrodošlicu i kvalitetnu suradnju. Nakon toga izvršen je jednosatni kolektivni obilazak proizvodnih pogona uz ugodan razgovor i brojna pitanja. Gosti su iskazali ogromno zadovoljstvo gostoprimstvom i novim saznanjima.

Nakon toga druženje je nastavljeno i gosti su počašćeni kvalitetnim i bogatim ručkom u poznatom restoranu „ California“. Ovo je samo početak suradnje, koja bi u narednom periodu trebala biti puno sadržajnija i konkretnija. 

 

Žepče, 27.02.2015.

 

  • Hitovi: 3165

Priopćenje općinskog odbora HDZ BiH Žepče povodom nacionalističkog ispada dr. Kemala Mehinagića

Korisnička ocjena:  / 4

Povodom nacionalističkog ispada i vrijeđanja Hrvata Žepča od strane općinskog vijećnika SDP-a, dr. Kemala Mehinagića, oglasio se Općinski odbor HDZ-a BiH Žepče osudivši ovaj nemili događaj. U cijelosti prenosimo priopćenje za javnost Općinskog odbora HDZ BiH Žepče:

"U godini koja je za općinu Žepče i za njeno stanovništvo koje je pogođeno strahovitim nevremenom u svibnju i kolovozu jedna od najtežih od rata, žalosti nas činjenica i istupi istaknutih osoba iz društvenog i javnog života koji situaciju u kojoj se nalaze građani iskorištavaju za širenje nacionalne netrpeljivosti s namjerom urušavanja dobrosusjedskih odnosa. Na dan općine Žepče, 14. listopada 2014., jedan dio građana pogođenih elementarnom nepogodom, odlučio je na svoju ruku i protivno zakonima BiH uzurpirati zemlju koja se trenutno nalazi u vlasništvu županijskog Šumsko-privrednog društva u Rasadniku kako bi sebi prisvojili ovo zemljište za rješavanje stambenog pitanja. Inače, kako je već poznato, problematika oko dodjele zemljišta za gradnju kuća onima koji su izgubili domove u prirodnoj nesreći, a koja je prostor Općine pogodila ranije ove godine, riješena je odlukom Općinskog vijeća o dodjeli zemlje u Donjoj Golubinji, Željeznom Polju i ako je potrebno Preku.

        Mještani Papratnice revoltirani činom nasilnog uzurpiranje zemlje, koja je u vrijeme Jugoslavije njima oduzeta, i ne djelovanjem institucija pravne države, sastali su se 15. listopada kako bi izrazili nezadovoljstvo ovakvim djelovanjem te stali u zaštitu pravne države. U prolazu, okupljenim mještanima iz svog vozila obratio se dr. Kemal Mehinagićć, inače član općinskog vijeća ( SDP ) općine Žepče, upitavši jesu li oni ti koji ne daju graditi kuće ljudima iz Željeznog Polja, vrijeđajući ih na nacionalnoj osnovi „Vi ustaše mislite što ste puškom osvojili da je to vaše ………………..!“

Ovakav nacionalistički ispad i vrijeđanje mještana Papratnice ali i svih Hrvata općine Žepče od jednog liječnika, općinskog vijećnika, koji radi i služi svim građanima općine Žepče  te predstavlja plemenitu profesiju pomaganja svih ljudi bez obzira na vjeru, naciju, spol i bilo kakav vid diskriminacije, je neprihvatljiv, što Općinski odbor HDZ BiH Žepče oštro osuđuje! Osobom koju predstavlja dr. Kemal Mehinagić i položaj koji obnaša ne samo da je uvrijedio jedan narod (hrvatski) povezujući ga i poistovjećujući ga sa fašističkim prizvukom prošlosti već povlači i posljedicu za pozivanje etičkog povjerenstva kako bi ispitalo ulogu dr. Mehiganića u ovom slučaju i poduzimanju odgovarajućih sankcija protiv njega. Ovim sramnim činom, nacionalističkim ispadom, dr. Mehiganić je pokušao obraniti bezakonje nasilnog uzurpiranja imovine, a kao član stranke koja se predstavlja kao multietnička (SDP) pokazao je njeno pravo lice i službu jednoj naciji, ne skrivajući svoje nacionalističke emocije i isključivost prema drugima i drugačijem.

Zatim je, na 20. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Žepče, umjesto isprike za učinjeno, nastavio sa vrijeđanjem i to vijećnika Marinka Tokića (HDZ BiH) upućujući  mu, za jednog vjećnika, neprimjerene i uvredljive riječi.  

         Općinski odbor HDZ BiH Žepče traži javnu ispriku dr. Kemala Mehinagića za nacionalistički ispad i uvredu  Hrvatima općine Žepče, kao i vijećniku Marinku Tokiću!

 

                                                                   Predsjednik  OO HDZ BiH Žepče"

  • Hitovi: 3921

U Žepču općinski vijećnik SDP-a vrijeđao Hrvate

Korisnička ocjena:  / 5

Dana 14. listopada 2014. godine, tijekom održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Žepče povodom Dana općine Žepče, manja skupina mještana MZ Željezno Polje, čiji su objekti stradali uslijed prirodnih nepogoda

  • Hitovi: 4228

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3440 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8953 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled