GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 2:27 PM CEST, Srp 15, 2019

Žepče: Apel za pomoć

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

 

 

Ramela Mešeljević petomjesečna djevojčica bez ruku

 
 

Ramela Mešeljević iz  Begovog  Hana kod Žepča petomjesečna je djevojčica  rođena  bez ruku. Tokom trudnoće, Ramelinu majku Šeherzadu doktori  su ubjeđivali da će roditi normalno djete ističući samo anomaliju  na desnoj nozi, zbog čega je  kako kaže Šeherzada odlučila roditi. Njen  ultrazvučni pregledi u petom mjesecu trudnoće,  pokazivali su određene nedostatke, zbog čega je od strane njenog prvog ginekologa Azre Đerzić upućena na mišljenja drugim ljekarima  u Zenicu. Vidno rastešena  dok  je govorila o svemu što je zadesilo, Šeherzada koja inače sa mužem Sanelom ima sasvim normalno rođenu  četverogodišnju djevojčicu Sanelu, ističe kako je bila spremna da abortira, ali su je ljekari uvjeravali u suprotno.

 

-         Svo vrijeme trudnoće imala sam nekakav čudan predosjećaj kao da sam naslućivala da nešto neće biti uredu sa bebom. Ne mogu da opišem sav bol koji nosim u svojoj duši  a sve zbog greške ljekara. Neka im je na čast za ovo štu su nam uradili,  kaže povrijeđena Mešeljević ističući da svakim danom sve više razmišlja da tuži ljekare.

 

Osim nedostatka ruku  malena Ramela rodila se  i sa  anomalijom na  nogama. Desna nogica zbog iščašenja kraća je od lijeve za pola a primjetni su i nedostaci na stopalima. Majka Šeherzada kaže kako je beba kao i svaka druga beba mentalno zdrava, jede i ima normalnu stolicu.  Plovinom marta mjeseca planirane su određene razgovori sa sarajevskim ljekarima oko prijedloga za operacije, kako bi se bebi koliko toliko pomoglo.

 

- Ukoliko bude  ikakvih mogućnosti izvršile bi se operacije ramena  sa ciljem  eventualne ugradnje proteza a također radila bi se i operacija kukića. Ja i suprug ne radimo ,obadvoje smo na Biro za zapošljavanje a za svaku operaciju trebat će znatna novčana sredstva. Ni sama ne znam više šta da radim, kaže još uvijek pod vidnom depresijom Šeherzada.

 

Uslovi u kojima žive Mešeljevići su vrlo loši. Žive u trošnoj kući Sanelove majke koja nema vode, kupatilo nije opremljeno i uslovi su  ispod onih normalnih u kojima bi trebala da živi u buduće malena Ramela. Šeherzada kaže da su joj nakon poroda ljekari savjetovali da djete da u Dom za hendikepirane osobe ali ona to nije mogla učiniti. Malenoj Rameli potrebna je pomoć. Njeni roditelji koji nisu zaposleni  vrlo teško žive i jedva imaju novca za  njene osnovne  potrebe  a kamo li novac  da putuju dva do tri puta u Sarajevo, što će im trebati  kada krenu na potrebne  ljekarske dijagnoze za eventualne buduće operacije. Ovo je prilika za sve ljude velikog  srca da pomognu maloj Rameli. Novčana pomoć, koja je potrebna što prije kako bi se blagovremeno izvršile potrebne dijagnoze,  može se uplaćivati na broj žiro računa Raiffeisen banke sa naznakom za pomoć Rameli Mešeljević broj : 1610550000000032 , broj štednog računa 09550250066.

Autor: R.Agić

 
Uredništvo portala ZepceOnline moli sve građane da svojim dobrovoljnim prilozima pomognu maloj Rameli i malim prilogom okažu veliku humanost i osjećaj za one kojima je pomoć potrebna.

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3116 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8535 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled