GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:35 AM CET, Feb 18, 2019

Investitor iz Norveške ulaže u općinu Žepče

  • Published in Biznis

 

Unatoč problemima koji su zadesili općinu Žepče u posljednje dvije poplave i prouzročenim ogromnim materijalnim štetama koje se procjenjuju na preko 30 milijuna KM, nastoji se normalizirati život i nastaviti sa započetim aktivnostima na gospodarskom razvoju općine Žepče.

Novi investitor u općini Žepče je kompanija „Teknotherm Group Norway“ iz Norveške  koja je odlukom OV Žepče postala vlasnik zemljišta površine 6815 m2 u Industrijskoj zoni „Polja“ Žepče. Predstavnici ove kompanije posjetili su općinu Žepče nekoliko puta i u razgovoru sa općinskim načelnikom Matom Zovko dobili sve potrebne garancije da će njihov kapital biti siguran i dobro iskorišten ulaganjem u općinu Žepče. Riječ je o kompaniji koja u svojoj grupi ima osam kompanija koje se nalaze širom svijeta sa ukupno dvjestotinjak uposlenika. Djelatnost je metalno prerađivačka i bave se inžinjeringom i proizvodnjom raznih mašina u pomorsko i off shore sektoru u Norveškoj i svijetu. Namjera menadžmenta je izgraditi modernu kompaniju u Žepču koja će se baviti proizvodnjom za već poznato tržište i gdje će u početku biti uposleno 10 mladih inženjera te oko 40 uposlenika drugih djelatnosti. 

Osobno mi je drago da su se vlasnici Teknotherm Group AS odlučili na ovaj korak ulaganja u općini Žepče. Mi smo uvjereni da smo donijeli dobru odluku i po kompaniju i po stanovnike općine Žepče. Posebno je i to što će se proizvoditi jedni od najnaprednijih mašina u off shore sektoru. Tako da će i Žepče imati malog udjela u razvoju nove tehnologije. Zahvalio bih se i načelniku Mati Zovko na podršci tijekom ovoga procesa i nadam se da će suradnja i dalje biti odlična“, kaže Ivo Klarić, direktor novoosnovane kompanije Teknotherm Engineering d.o.o Žepče. 

Početak gradnje proizvodne hale je najavljen početkom naredne godine, a u tijeku je izrada projekta i provođenje administrativnih procedura koje su olakšane i bit će vrlo brzo riješene od strane općinske administracije. Prema riječima općinskog načelnika Mate Zovko investitor iz Norveške pokazao je ozbiljnost i spremnost za rad i nije bilo poteškoća u međusobnoj komunikaciji. Nastojat će se izaći u susret njihovim zahtjevima kako bi što prije otpočeli s radom. Svako radno mjesto za nas je vrijedno i nastojim svakom tko ulaže u općinu Žepče, bilo da se radi o domaćoj ili stranoj kompaniji pružiti podršku u njihovom poslovanju. Radna snaga je također osigurana i nastojat ćemo i u budućnosti školovati mlade kadrove koji će moći pronaći zaposlenje u svojoj sredini, kaže Zovko.

Izvor: Večernji list, 25.08.2014.

 

Comments  

 
+8 #2 NadaVinko Zovko 2014-08-28 08:32
Usrdno se nadam da se ovoga puta radi uistinu o ozbiljnoj firmi jer sa Norvezanima imam itekako negativno iskustvo i nenaplativu pravomocnu presudu. Radilo se naizgled uglednoj i renomiranoj firmi dok nisu uzeli sto se uzeti moglo a potom jedno veliko nista. Avanturisti oslonjeni na domace suradnike osnivaju tzv. "kofer firme" i uzimaju gdje se sta uzeti dade. Opreza nikad dosta.
Quote
 
 
+13 #1 Konačno je krenuloOptimist 2014-08-26 11:08
Izgleda da je konačno krenulo sa ulaganjima.Koli ko znam osim ove investicije kreće još jedna mnogo veća a to je proširenje Car Trima i upošljavanje još 500 radnika.Također se priča o nekoj tekstilnoj firmi iz RH koja je kupila plac u poljima.Kad se k tomu doda i ovo što radi Vinko Zovko i još par sitnijih projekata, izgleda da će se napokon u Žepču stanje sa zapošljavanjem popraviti.A tu je i napredak svake druge vrste a koji je vezan za investicije.Nek nam je sa srećom.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2663 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7746 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled