GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:35 AM CET, Feb 18, 2019

Otvoren javni poziv za mala i srednja preduzeća - EU Program za oporavak od poplava

  • Published in Biznis

U sklopu usluga RAŽ poslovnom sektoru Žepča i informiranja firmi o Javnim pozivima i tenderima, obavještavamo Vas da je otvoren Javni poziv za mala i srednja poduzeća -EU Program za oporavak od poplava (EU PoP).

Ovaj Program  će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava.

Pomoć će uključivati sredstva u direktnoj vezi sa individualnim potrebama MSP koja može da uključuje rekonstrukciju privredne i poljoprivredne infrastrukture, pružanje tehničke pomoći u cilju poboljšanja produktivnosti, kao i pružanje ekonomske pomoći MSP u stvaranju  prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti. Sve navedene aktivnosti su usmjerene na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

Prijaviti se mogu poduzeća koja se bave proizvodnjom i proizvodno-uslužnom djelatnošću koja su registrirana na području općina Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po pravnom licu. Zahtjevi koji po svojoj specifičnosti u pogledu visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

Odabrana MSP će dobiti pomoć koja će se dodjeljivati u skladu sa njihovim identificiranim potrebama i u okviru raspoloživih programskih sredstava.

Nepotpune prijave podnosioca zahtjeva se neće uzimati u obzir.

Rok za dostavljanje prijave uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (dostupno za preuzimanje na ovoj web stranici), najkasnije do 22.09.2014. god. do 17:00 satiSve prijave slati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili direktno u jedan od UNDP ureda:

a.    Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)

b.    Doboj: Cara Dušana bb
c.    Tuzla: Mije Keroševića 20 (zgrada RTV Tuzla)
d.    Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada vlade Brčko Distrikta)


Za sve detalje u prilogu šaljemo SMJERNICE ZA PODNOŠENJE PRIJAVE I PRIJAVNI OBRAZAC u Word formatu

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2664 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7748 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled