GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:35 AM CET, Feb 18, 2019

Investicijska konferencija u Sarajevu predstavila potencijale za ulaganje u Teslić, Tešanj i Žepče i mogućnosti njihove privrede

  • Published in Biznis

Investicijska konferencija koju su zajednički organizirale tri općine Teslić, Tešanj i Žepče održana je u četvrtak, 4. rujna 2014. godine u Hotelu Europa u Sarajevu s početkom u 11,00 sati.

Konferencija je organizirana u okviru njihove BEAR razvojne inicijative koju je u ožujku 2014. godine nagradio FDI magazin Financial Times-a, vodeći časopis u Europi za direktna strana ulaganja.

Ovaj događaj je okupio privrednike i investitore u BiH, predstavnike veleposlanstava i  međunarodnih organizacija, kao i inozemnih privrednih komora u BiH, eksperate za poduzetništvo i ekonomiju, predstavnike dijaspore, poslovnih udruženja i javnih institucija u BiH.

Sudionicima skupa su se obratili Nj.E. dr. Christian Hellbach veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, Martin Schieder predstavnik EU Delegacije u BiH, dr. Brigitte Heuel-Rolf regionalna direktorica GIZ-a za Zapadni Balkan, te u ime domaćina Milan Miličević, načelnik Opštine Teslić, Suad Huskić načelnik Općine Tešanj i Mato Zovko načelnik Općine Žepče, koji su kroz prezentacije, nazočne upoznali sa potencijalima za ulaganje na području svojih općina.

FDI (direktna strana ulaganja) magazin je izabrao BEAR područje među deset najboljih destinacija za ulaganje u Europi po kriteriju isplativosti za investitore.

Investicijska konferencija je predstavila potencijale za ulaganje u Teslić, Tešanj i Žepče i mogućnosti njihove privrede.

BEAR predstavlja područje poslovne izvrsnosti (Business Excellence Area) Teslića, Tešnja i Žepča- tri lokalne zajednice s izuzetno dinamičnim privatnim sektorom. BEAR razvojna inicijativa pokrenuta je u rujnu 2013. godine unutar Sporazuma o međuopćinskoj suradnji. Tri općine su vidjele svoju priliku da kroz međusobnu suradnju na ekonomskom planu privuku više investicija, stvore više radnih mjesta i podrže daljnji ekonomski napredak.

Tijekom konferencije održana je i panel diskusija na temu „Važnost privlačenja investicija za lokalne zajednice“. Sudionici panela su bili Dragan Mišič, šef odsjeka za razvoj općine Teslić, dr. Ismar Alagić direktor Agencije za razvoj općine Tešanj, Branka Janko direktorica Razvojne agencije Žepče, Nina Pobrić šef odjela za promociju ulaganja FIPA i Branimir Minižaba predsjednik Vijeća inozemnih investitora.

Organizaciju događaja podržava Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK), kao i ProLocal program koji financira njemačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i suradnju, a provodi ga Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ).

RADIO ŽEPČE

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2664 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7747 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled