GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:35 AM CET, Feb 18, 2019

Radionice: Revidiranje Plana kapitalnih investicija i Konkurentnost drvoprerađivačkog sektora

  • Published in Biznis

U četvrtak, 16.10.2014. u Razvojnoj agenciji Žepče održana je radionica na temu strateškog planiranja i revidiranja Plana kapitalnih investicija općine Žepče.

Na radionici su bili prisutni predstavnici RAŽ-a, predstavnici Službe za gospodarstvo i financije općine Žepče, i odjela za razvoj općine Teslić.

Uz podršku GIZ Prolocal programa, svoju stručnu pomoć i savjete sudionicima je pružio gospodin Josip Bacinger, konzultantske kuće Bercon, iz Republike Hrvatske.

Tema radionice je proces aktualizacije i izrade novog Plana kapitalnih investicija Općine Žepče u 2015.godini. U proces izrade novog Plana bit će uključeni svi akteri lokalnog ekonomskog razvoja, javni i privatni sektor i civilno društvo.

Održana radionica o konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora u Žepču

Razvojna agencija Žepče u suradnji sa GIZ Prolocal programom radi na jačanju sustavnog pristupa konkurentnosti u vodećim sektorima na području općine Žepče.

Jedan od sektora sa najvećim potencijalom za rast i razvoj na području naše općine je sektor drvoprerade, koji se razvija u nekoliko podsektora od proizvodnje rezane građe, preko proizvodnje dijelova za namještaj i namještaja, proizvodnje peleta, do proizvodnje montažnih drvenih kuća.

Na temelju provedenog intervjuiranja poduzeća, Razvojna agencija Žepče je izradila Analizu konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora na području općine Žepče.

 

U petak, 17.10.2014. na radionici održanoj u sali Općinskog Vijeća Žepče prezentirani su rezultati glavnih nalaza iz Analize.

Tom prilikom predstavljena je inicijativa BEAR "područja poslovne izvrsnosti" Teslić-Tešanj-Žepče, a nakon prezentacije općih nalaza Analize koju je realizirala Maja Jukić, iz RAŽ Agencije, provedena je diskusija sa predstavnicima firmi i dati prijedlozi potencijalnih intervencija za poboljšanje konkurentnosti ovog sektora u budućem periodu. Ispred GIZ-a na sastanku su nazočili Zdravko Miočić i Nedim Sinanović.

Predstavnici poduzeća iz drvnog sektora informirani su o eventualnoj podršci koju GIZ Prolocal program putem RAŽ može ponuditi firmama u budućem periodu sa ciljem dostizanja postavljenih ciljeva u području konkurentnosti drvoprerade na području općine Žepče.

Osnovni cilj ovih aktivnosti je ojačati povezivanje sa tržištem Njemačke kroz aktivnosti koje provodi RAŽ u suradnji sa GIZ-om i ostalim njemačkim organizacijama koje djeluju u BiH.

Prema riječima direktorice RAŽ-a Branke Janko fokus rada bit će na direktnoj podršci firmama i povećanju njihove konkurentnosti odnosno kvalitetnoj promociji domaćih proizvoda i poboljšanju imidža žepačkih poduzeća izvan granica BIH.

 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2662 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7745 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled