GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 10:52 AM CET, Dec 26, 2018

Masakr u Šumadiji

User Rating:  / 2
PoorBest 

Sudionik rata u Slavoniji 1991. godine Ljubiša Bogdanović rano jutros ubio je u selu Velika Ivanča u Šumadiji hicima iz pištolja 13 osoba - svojeg sina i još petoricu muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dječaka, a pucao je i u svoju suprugu i pokušao samoubojstvo, izjavio je ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović. Istraga je u tijeku. Sutra, 10. travnja, u Srbiji će biti dan žalosti, priopćila je Vlada Srbije.

U izjavi za TV Studio B Veljović je, izravno s mjesta zločina, rekao da Bogdanović (60) nije imao policijski dosje, liječnici su neslužbeno naveli da nije bio psihički bolesnik, a mještani ubojicu opisuju kao mirnog čovjeka i dobrog susjeda. U pitanju je pet kuća, svi su rodbina i susjedi. Ne zna se motiv, rekao je ravnatelj srbijanske policije. Istaknuo je da policija "nikad nije imala posla" s Bogdanovićem niti je imao dosje, a da je policijska ophodnja, koja je prva stigla na mjesto zločina, vjerojatno spriječila još veći masakr.

Masakr je, prema dosadašnjim saznanjima, počinjen između 4.30 i 5 sati, kada je Bogdanović prvo ubio sina, pucao u suprugu, zatim krenuo od kuće do kuće, pucajući u svoje susjede i rođake, a na kraju se pokušao ubiti. Veljović je potvrdio da je 12 osoba umrlo na mjestu zločina, a jedna u Urgentnom centru, dok se liječnici bore za život još tri osobe, među kojima su ubojica i njegova supruga.

Kako javljaju srbijanski mediji, pozivajući se na svjedočenja susjeda, Ljubiša Bogdanović je najprije u svojoj kući ubio sina hicem u glavu, pucao u suprugu i uputio se prema kućama susjeda. U jednoj obitelji usmrtio je svekrvu i snahu, u drugoj oca, majku, njihova sina, njegovu suprugu i dvogodišnjeg sina, u trećoj obitelji ubijeni su supružnici te u četvrtoj majka i sin.

Dužnosnica lokalnog centra za socijalni rad pretpostavlja da je riječ o "teškoj prikrivenoj i neliječenoj depresiji" i vjeruje da su se neki simptomi psihičkog poremećaja kod ubojice morali očitovati, ali da to nitko od srodnika i mještana nije ni prepoznao ni prijavio. U selo je, kako javljaju mediji, došla kći ubojice, koja nije živjela s roditeljima, i u teškom je psihičkom stanju, a Velikom Ivančom odjekuju jauci i plač preživjelih.

Masakr kod Mladenovca, u kojem je ubijeno 13 osoba, jedno je od najvećih masovnih ubojstava na svijetu u posljednjih 15 godina, izvijestio je B92. Najveća masovna ubojstva dogodila su se 2002., kada je Dragan Ćedić iz Leskovca ubio sedam osoba i teško ranio četiri, te 2007. u selu Jabukovac, gdje je Nikola Radosavljević ubio devet i ranio dvije osobe.

(www.hrt.hr)

Comments  

 
0 #3 Žepče online - Masakr u ŠumadijiGracie 2016-07-03 16:51
I was able to find good information from your blog posts.My blog - canadian cialis
Quote
 
 
0 #2 Žepče online - Masakr u ŠumadijiLonny 2016-06-10 14:51
Good article. Ι definitelу love this website.

Keeⲣ iit up!

My website dyson
Quote
 
 
+3 #1 Srbijo, zemljo jada i čemera!!Pravi Žepčak! 2013-04-10 05:08
I dok njihovi bajni političari sa predsjednikom Nikolićem svpjim "ishlapljelim" istomišljenicim a još uvijek obećavaju vlast nad Kosovom, povratak u Knin idruge nebuloze narod im nema što da jede. Prije nego su sa Slobom počeli rat za "PREveliku" Srbiju rečeno im je da će se vratiti na beogradski pašaluk. To je blizu. I odbiše i skoro zadnju ponudu za ulazak u Europu na štetu naroda. A podržava ih "prebogata" dijaspora koja daje savjete, ali ne i pare za "velikosrpstvo" . Pokoj duši svim nevinim žrtvama ovog masakra! Ubio ih čovjek u totalnom psihićkom rastrojstvu, jer su mu previše obećali. RATUJ I JEŠĆEŠ ZLATNOM KAŠIKOM! Oružje dobio 1981. godine (pohod na kontrarevolucij u na Kosovu) i bio na slavonačkom ratištu. U HRVATSKOJ. Čovjek "puko", sada ništa od obećanja. Udri po komšijama i rodbini. Kud ne ubi samo sebe.Svaka uporedba sa zbivanjima u našoj zemlji je isključena. Ne može se nitko prepoznati.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:2561 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:7560 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled