GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:35 AM CEST, Lis 11, 2019

Anonymousi planiraju srušiti internet?

 

Članovi hakerske grupe Anonymous su najavili da će 31. ožujka ugasiti internet na nekoliko sati u akciji nazvanoj "GlobalBlackout". Stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je BBC-u na koje načine bi hakeri mogli ostvariti ovu svoju namjeru.

Polako se približava 31.ožujka, dan kada je najavljena akcija "GlobalBlackout" u kojoj bi Anonymousi trebali zaustaviti internet, a rasprave na tu temu sve su češće na brojnim forumima.

Hakeri tvrde da će internet onesposobiti tako što će onesposobiti "Domaine Name System" (DNS), koji ono što upisujete u vaš izbornik prevodi u IP adresu.

Profesor i stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je za BBC kako DNS ima 13 servera na vrhu od kojih svaki zasebno komunicira sa nižim nivoom i cijeli proces se nastavlja dalje. Ukoliko se onesposobi jedan ili više tih servera na vrhu nećemo moći koristiti adrese koje inače koristimo.

Woodward dodaje i da je moguće da su hakeri locirali te servere na vrhu, pa ih je moguće onesposobiti i pomoću DDOS napada. Riječ je o načinu napada u kojem hakeri serverima šalju previše podataka i dolazi do blokade.

Na isti način srušen je Google 2004. godine te stranice Interpola ove godine. Koliko su ozbiljne prijetnje Anonymousa i hoće li zaista uspjeti u svojoj namjeri saznati ćemo 31. ožujka.

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3440 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8953 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled