GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:35 AM CEST, Lis 11, 2019

Anonymous: protekla 24 sata zabilježeno je 218 hakerskih napada...

 

 Anonymousi su pokrenuli svoj najveći napad u povijesti, u samo protekla 24 sata zabilježeno je 218 hakerskih napada... 

Anonymousi, grupa hakera koja se između ostalog bori za slobodu interneta, noćas su pokrenuli globalnu akciju naziva 'Operation Megaupload'.

Nakon što su američke vlasti u četvrtak zatvorile Megaupload.com, stranicu za dijeljenje datoteka, hakeri su odgovorili nizom napada. Grupa Anonymous tvrdi da stoji iza rušenja najmanje šest stranica, među kojima su ministarstvo pravosuđa i FBI koji su neko vrijeme bili nedostupni. Stranice Universal Music Groupa i RIAA-e (udruženja glazbenih izdavača) i dalje su nedostupne. Tvrde da su napali i MPAA (udruženje filmskih izdavača), no te su stranice sada dostupne, kao i US Copyright Office, dok je udruženje policijskih načelnika u Uti nedostupno.

Megaupload je jedna od stranica koje su se 18. siječnja priključile ‘potpunom zamračenju’, globalnoj protestnoj akciji kao reakciju na kontroverzne prijedloge zakona SOPA i PIPA. Ono što je izazvalo Anonymouse na akciju Operacija Megaupload je činjenica da je FBI pokazao da mu spomenuti zakoni uopće nisu potrebni kako bi s lica interneta brisao stranice i servise, a koji potencijalno krše američke zakone.

Podsjetimo, FBI je podnio tužbu protiv Megauploada i Megavidea zbog “masivnog svjetskog online piratstva“. Stranicama su blokirane domene, oduzeta im je imovina u vrijednosti od 50 milijuna dolara, a sedam osoba je uhićeno. Četiri ključna zaposlenika, uključujući i osnivača Kim Doctoma, uhićena su na Novom Zelandu. Još troje optuženih su u bijegu, piše BBC.

Samo dan ranije velik broj ljudi u SAD-u prosvjedovao je protiv prijedloga zakona SOPA i PIPA za koje tvrde da žestoko udaraju u slobodu na internetu te da ugrožavaju sam internet.

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3440 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8953 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled