GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:35 AM CEST, Lis 11, 2019

Dan školskog sporta u Žepču

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Intoniranjem himne BiH, danas je na sportskim terenima KŠC Don Bosco u Žepču svečano otvorena sportska manifestacija“ Dan školskog sporta 2018.“ koja okuplja učenike srednjih i osnovnih škola s područja općine Žepče.
Po jedanaesti puta ovu najmasovniju učeničku sportsku manifestaciju organizirala je Udruga pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče, uz potporu općine Žepče, KŠC Don Bosco, Misije OSCE-a u BiH, a ove godine potporu su dali i ispred Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.
Učenici sedam škola, tri srednje i četiri osnovne s područja žepačke općine natječu se u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu i šahu. A svoju potporu ovoj sportskoj manifestaciji dali su i učenici O.Š. Ivana fra Frane Jukića iz Usore koji će se danas u Žepču natjecati u nogometu.


Svečanom otvorenju nazočili su predstavnici općine Žepče, obrazovnih i sportskih institucija, Misije OSCE-a,Službe za stručni i pedagoški nadzor općine Žepče, profesori i nastavnici te predstavnici medija.

U ime organizatora pozdravnim riječima dobrodošlice obratio se Goran Jurić, predsjednik UPTZK, zahvalivši prije svega kolegama na pomoći i organizaciji ove aktivnosti te pozvao učenike da kroz fer i sportsko druženje pokažu sve ono što su vježbali sa svojim nastavnicima i profesorima, kako bi i na kantonalnom i federalnom natjecanju zabilježili što bolje rezultate, kako su to činili i proteklih godina.

U ime domaćina ravnatelj KŠC Don Bosco, don Milan Ivančević poželio je svima toplu dobrodošlicu, i zahvalio organizatoru što su odabrali ovu obrazovnu ustanovu za domaćina. Sudionike današnjih natjecanja je pozvao da uživaju u igri i sportu jer:
„Sport je prekrasno odgojno sredstvo i ja se nadam da su vaši profesori svjesni koliko mogu ovo sredstvo iskoristiti za vaš cjeloviti rast i odgoj. Želim da u tome uistinu uspiju jer je sporta moćno sredstvo za odgoj i oblikovanje čovjeka u cjelovitosti“, kazao je ravnatelj Ivančanin.

Za Radio Žepče, ispred Misije OSCE-a, koja je podržala ovaj sportski događaj, Alen Ćosić je naglasio dobar primjer suradnje u općini Žepče:
Suradnja u školama u općini Žepču predstavlja svijetli primjer u BiH. D današnji sportski događaj povezuje mlade ljude. Upravo izgradnja komunikacije , tolerancije, suradnje i suživot u općini Žepče predstavlja i cilj podrške ovom događaju od strane Misije OSCE-a u BiH. Administrativno i pravno ujedinjene škole u općini Žepče su primjer za mnoge druge gradove i suradnja koja se u njima događaju je razlog potpore Misije ovom događaju“, naglasio je Ćosić.

Na kraju je Dan školskog sporta otvorenim je proglasio Ilija Barešić, pomoćnik načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti općine Žepče, koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog sportskog događaja a učenicima poželio što više lijepih trenutaka , prijateljstva i dobre i fer igre, te da u najboljem svjetlu predstave svoje škole i sredine iz kojih dolaze.

U ovoj sportskoj aktivnosti sudjeluje će oko 450 učenika iz tri srednje i 4 osnovne škole s područja naše općine, a koje će se natjecati u nogometu, košarci, odbojci rukometu, stolnom tenisu i šahu u obje konkurencije Ž/M .

 

 

 

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:3440 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:8953 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled