GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 9:49 AM CEST, May 3, 2018

Švedska nudi ekstremistima ISIL-a besplatan smještaj i poreske olakšice

User Rating:  / 0
PoorBest 

Švedski grad Lund sprema se da prihvati povratnike iz Islamske države nudeći razne pogodnosti kao što su besplatno stanovanje, vozačke dozvole i poreske olakšice.

Čelnici ovog mjesta planiraju potpunu reintegraciju ekstremista koji su u Iraku i Siriji borili na strani ISIL-a, piše "The Sun".

Kako se navodi, oni su prihvatili mišljenje kriminologa Christoffera Carlssona, koji smatra da će doskorašnji teroristi imati velike probleme ako im se ne pomogne.

- Da bi imali šanse na tržištu rada trebalo bi da dobiju vozačke dozvole, oproštaj dugova za račune i porez, kao i odgovarajući smeštaj - ističe Carlsson.

Koordinatorka u gradskoj skupštini Lunda, zadužena za borbu protiv nasilnog ekstremizma, Anna Sjostrand zalaže se da se borcima ISIL-a pruži druga šansa.

- Ne možemo da kažemo “napravio si pogrešan izbor i zbog toga nemaš prava da se vratiš i živiš u našem društvu”. Oni bi trebalo da dobiju našu pomoć - rekla je Sjostrand.

Inače, na listi zemalja koje, u odnosu na broj stanovnika, imaju najviše državljana među stranim militantima je i Švedska, jer je oko 300 ekstremista otišlo da se bori u Siriju i Irak.

Add comment


Security code
Refresh

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:1661 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:6068 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled